Régió 2013. 07. 31.

Leégett egy személyautó, egy munkagép és a tarló

Bátorkeszi – Naszvad A nyári betakarítási munkák nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Azonban van olyan eset is, hogy a figyelmetlenség, nemtörődömség vagy műszaki hiba okoz hatalmas károkat a gazdáknak.

tűz-001

Így történhetett ez járásunkban július 23-án, amikor is három esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

Bátorkeszi községből 13 órakor egy személyautó leégéséről kapott értesítést a komáromi tűzoltóság. Kivonultak a helyszínre, majd eloltották az égő autót és megszüntették az olaj folyását. Kilenc perccel később ismét kaptak egy bejelentést, hogy Búcs határában, Bátorkeszi irányában meggyulladt a tarló és a rajta lévő szalmabálák. Mivel ebben az esetben már nagyobb területről volt szó, a komáromi tűzoltóság munkáját a párkányi, a búcsi és a bátorkeszi tűzoltók is segítették.

A Bátorkeszi Mezőgazdasági Szövetkezetnek 13 ezer eurós kára keletkezett, mivel teljesen elégett egy szalmakazal. Egy másik földtulajdonos, elmondása alapján 30 mázsával kevesebb búzát tudott betakarítani, mivel leégett az álló búzatábla egyharmada. Egy búcsi gazdálkodónak is jelentős kára keletkezett.

Meg nem erősített források szerint a leégett autónak köze lehet a búcsi és bátorkeszi határban keletkezett tüzekhez. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

Ugyanezen a napon a kora esti órákban csaknem 120 ezer eurós kárt okozott egy tarlótűz Naszvadon. A tűz Naszvad határában gyulladt ki, egy bálázógép kapott lángra és a föld is kiégett körülötte. A tűzoltók 18:54 perckor kapták a riasztást, az érsekújvári és naszvadi egység tagjait is be kellett vetni a lángok eloltásához. A tűz keletkezésének okát egyelőre nem tudni, azt szakértők vizsgálják.

(DELTA)

Szólj hozzá!