Sport 2016. 10. 31.

Legyőzte Kassát Komárom

A komáromi férfi röplabdacsapat vasárnap az előző szezon bronzérmesét, Kassa csapatát fogadta. Az Extraliga 2015/2016-os szezonjában ez a két csapat vívta a harmadik helyért kiírt párharcot. Komárom ezúttal visszavágott az akkori vereségekért.

A mérkőzés első pontját a vendégek szerezték, de az első szettben ekkor vezettek először és utoljára. Halandáék magukhoz ragadták a kezdeményezést és egy-két ponttal rendre a kassaiak előtt jártak. 14-10-nél sikerült az első nagyobb előnyt kialakítani, de a vendégek nem adták fel. A hajrában 20-19-nél Hrušík fontos pontja kellett az előny növeléséhez, majd az említett játékos nyitásai után nem tudott pontot szerezni Kassa. Az utolsó pont Hukel nevéhez fűződött, az ő blokkja után 25-19-re nyerte a játszmát a Spartak.

A második szett 9-9-ig szorosan alakult. Ekkor Perovič váltotta Hrušíkot. A szerb légiós zsinórban négy pontot szerzett. A többiek sem akartak elmaradni tőle, így gyorsan megugrott a komáromi egyetemi csapat. 15-10-nél kértek időt a kassaiak, de ez sem segített. 19-10-nél már érezték a hazai szurkolók, hogy meglesz az újabb játszma. Végül a csapatkapitány, Demčák támadása hozta meg a sikert, 25-20 után már 2-0-ra vezetett a Duna-parti csapat.

img_7254

A folytatásban a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a technikai szünetre viszont Stefanović jó nyitásainak köszönhetően már 12-10-es komáromi előnnyel vonultak a csapatok. Bár ez után még kiegyenlített a Kassa, Ilićék összeszedték magukat és újra vezetéshez juttatták a Spartakot. Hukel jó nyitásai után 18-13-ra is vezettek már a hazaiak, de Labikéknak sikerült ismét felzárkózni. A végjátékban ismét szétesett a vendégek játéka, míg Pápaiéknak minden bejött. Komárom megérdemelten, 3-0-ra győzte le kassai ellenfelét.

A hazai mester a mérkőzés után az első két szettel teljesen elégedett volt: „Az első két játszmában mindenben jobbak voltunk ellenfelünknél, taktikailag jól felkészültünk. Jók voltak a nyitásaink, a feladásaink és a támadások befejezése is nagyon ment, aminek a magabiztos, 2-0-ás vezetésünket köszönhettük. A harmadik szettben talán a koncentráció csökkenése okozta, hogy sokat hibáztunk támadásban. A végén a küzdeni tudásunknak is köszönhettük, hogy fordítottunk és nyertünk. Elégedettek vagyunk a három ponttal és reméljük, hogy a jövő heti két mérkőzésre is jól fel tudunk majd készülni.”

A komáromi csapatra szombaton, idegenben a tavalyi szezon ezüstérmese, az eperjesi csapat vár, míg vasárnap, hazai közönség előtt a címvédő Nyitra lesz az ellenfél. A csapat már megmutatta erejét, így az egyre nagyobb számban megjelenő és egyre hangosabb szurkolókkal kiegészülve a nyitrai csapat is megfogható lehet a vasárnap öt órakor kezdődő mérkőzésen.
VK Spartak UJS Komárno – VK KDS Šport Košice 3-0 (25-19, 25-15, 25-22)

Komárom: Stefanovič 4, Hrušík 5, Hukel 8, Ilič 13, Halanda 10, Demčák 6, libero Pápai és Tokár (Perovič 6). Vezetőedző: D. Oravec.
Kassa: Bališin 1, Kasperkevič 1, Jakubov 10, Kríž 2, Lamanec 5, M. Sopko ml. 10, libero Vitko (Smolej 3, Šompľak, Labik 3, Šimoňak 1). Vezetőedző: R. Vlkolinský.

A mérkőzés összefoglalója IDE KATTINTVA érhető el.

Elek Zoltán
VK Spartak UJS Komárno
Marketing és kommunikációs asszisztens

img_7267