Sport 2016. 11. 15.

Magabiztosan győzött a komáromi röplabdacsapat

Egy álmos kezdés után alaposan belelendült a mérkőzésbe a komáromi férfi röplabdacsapat és könnyedén legyőzte ólublói ellenfelét szombaton.

Halandáék nem kezdtek jól. A vendégcsapat négy-öt pontos előnyét csak 11-11-nél sikerült ledolgozniuk a hazaiaknak. A technikai szünet után talált magára igazán a Spartak. A végén azonban ismét elbizonytalanodtak a komáromiak és csupán a negyedik értékesítették.

A második játszma eleje már az egyetemi csapatnak sikerült jobban. 12-4 után pedig a mérkőzés talán leglátványosabb labdamenetét is megcsodálhatta a közönség. A két csapat 43 labdaérintés után rontott, mindkét oldalon hatalmas mentések színesítették a játékot, végül pedig a vendégek könyvelték el a pontot. A Duna-partiak már tízzel is vezettek, de a végjáték szorosabbá vált és végül csak az ötödik szettlabdát sikerült értékesíteniük.
A folytatásban már abszolút esélyeshez méltóan játszottak Hukelék. A csapat leginkább Stefanovič nyitásai után volt elemében, míg a vendégek hibát hibára halmoztak. Itt már egy meccslabda is elég volt Komáromnak, akik Halanda nyitása után nyerték meg a mérkőzést.

rop

A hazai mester, Daniel Oravec a mérkőzés után így értékelt: „Az első szettben nehezen melegedtünk be, de aztán egyre jobban játszottunk. A játszma felétől már mi irányítottunk és magabiztosan megnyertük a mérkőzést.” Ján Senko, az ólublói mester nem volt elégedett: „A hazaiak megmutatták miért voltak toronymagas esélyesek. Mi nagyon sokat hibáztunk. Meglepett viszont, hogy Komárom semmi különlegeset nem mutatott, többet vártam tőlük a pályán.”

VK Spartak UJS Komárno – VKM Stará Ľubovňa 3-0 (25-19, 25-21, 25-12)

Komárom: Stefanovič 2, Hrušík 8, Kazmierczak 9, Ilič 13, Halanda 10, M. Hukel 9, libero Pápai és Tokár (Sťahuliak 1, Demčák 1, Podstupka). Vezetőedző: D. Oravec.
Ólubló: Faron 6, S. Lampart 1, Subotič 4, Matušovský 4, Buvalič 2, Vetrecin 6 (Németh, Lacek, Folvarčík 2). Vezetőedző: J. Senko.

img_7407