Sport 2023. 05. 03.

Röplabda: új vezetőedző a komáromi csapat élén

Új vezetőedzővel vág neki a következő idénynek a komáromi férfi röplabdaklub (VK Spartak UJS Komárno). Richard Vlkolinský került a szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) idei negyedik helyezettjének élére.

A távozó Gabriel Chochoľak két évig irányította a komáromi csapatot, az elmúlt két évben bajnoki címet és Szlovák Kupát is két alkalommal nyertek a komáromiak, valamint a nemzetközi porondon is bemutatkoztak. Azonban az idei szezonban azonban a Szlovák Kupa fináléját elvesztették és a rájátszás döntőjébe sem jutottak be a komáromiak.

Vlkolinský jelentős vezetőedzői múlttal rendelkezik, a Homonnával háromszoros bajnoknak mondhatja magát, két alkalommal kupagyőzelmet is ünnepelhetett, valamint a Közép-európai Ligában is bronzérmes lett a homonaiakkal. Az ifjúságnevelő és minőségi, koncepciózus munkájáról ismert edző Komáromba érkezik, hogy hasonló eredményeket érjen, mint korábbi sikerei helyszínén és újra visszavezesse a csúcsra a Duna-partiakat. A rutinos szakember legutóbb a cseh Ostravánál edzősködött, de dolgozott Kassán is.

Forrás: ma7