Régió 2019. 05. 30.

Lél Park: Építsd a jövőd, összhangban a természettel!

Komáromtól 15 km-re, közvetlenül a Léli-sziget szomszédságában található a Lél Parknak keresztelt lakóövezet, mely adottságainak köszönhetően a modern építészet és a természetközeliség ideális találkozóhelye. Tökéletes helyszín a jövő otthonainak egy fejlett, önellátó és környezetbarát közösségben, összhangban a természettel.

A Nagylélen található Léli-sziget azon kevesek egyike, mely megőrzött egy szeletet az ősi időkből és a Csallóköz természeti kincseiből. Különlegességét annak köszönheti, hogy Európa legnagyobb szárazföldi szigetének szívében helyezkedik el, ami a Duna, ezáltal pedig Közép-Európa egyik legnagyobb vízgyűjtő területe is egyben. A Léli-sziget mellett jelenleg is működik egy ökofarm, így az ide érkezők szabadon legelésző szürkemarhákkal, bivalyokkal, kecskékkel, lovakkal és más háziállatokkal is találkozhatnak.

Az 1974-ben védetté nyilvánított terület közvetlen szomszédságában, 200 m-re található a Lél Park névre keresztelt lakóövezet. A park megálmodói egy olyan építkezésre alkalmas, élhető területet akartak létrehozni, ahol a modern építészet és a természetközeliség egyszerre van jelen.

“Legfőbb célunk egy békés, biztonságos, igényes lakópark kialakítása, mely percekre található a várostól. A Lél Parkban a stílusos és modern formák egy olyan környezetben találkoznak a természettel, ahová nem ér el a város zaja és a levegőt sem szennyezik gyárak, ipartelepek. A Lél Park telkei kiválóan alkalmasak arra, hogy otthont adjanak öko anyagokkal felépített családi házaknak” – mondta el a Lél Parkot megálmodó IMMO-MEM társaság ügyvezető igazgatója, Kuchár Miloš.

A lakóházakat a tervek szerint bőséges zöldövezet, szépen gondozott parkok veszik majd körül. A naturális környezet emellett lehetővé teszi az önfenntartó életmód különböző ágazatainak művelését, így a zöldség- és gyümölcstermesztést, vagy az álattenyésztést is.

“A Lél Park tökéletes választás mindazoknak, akik az új lehetőségeket kutatják, azonban fontos számukra a természet, és egy nyugodt környezetben képzelik el jövőjüket. A telkek beépítésében természetesen szabad kezet kapnak a tulajdonosok, így a jövőbeli házaknak csak a képzelet szab határt. Igény szerint azonban a telkek megvásárlása után kérhető a családi házak megépítése is, melyek minden egyes centimétere a természetközeli, de mégis modern szemléletet hordozzák magukban” – tette hozzá Kuchár Miloš.

A Lél Park tárt kapukkal várja tehát mindazokat, akik jövőjüket egy természetközeli, mégis modern környezetben képzelik el, a város zajától elzárva, ám nem elszigetelve a civilizációtól.

A lakóövezet telkei már megvásárolhatóak a Lél Park hivatalos weboldalán keresztül. Bővebb információért szintén érdemes felkeresni a lakóövezet honlapját.