Mix 2019. 08. 30.

Így él Gáborka, az egykori panelőzike egy évvel később

Gáborka, a tavalyi év sztárőzikéje már lassan egy éve, hogy lecserélte a panelház negyedik emeletét a léli ekofarmra. Egy év elteltével ismét felkerestük a kisállatot és egykori gazdáját, hogy hogylétükről és kapcsolatukról érdeklődjünk.

Több mint egy éve már, hogy hírt adtunk Gáborkáról, a komáromi őzről, aki a panelház negyedik emeletén él. Akkor megismertük az őzike és gazdája kapcsolatának történetét, miszerint egy szerencsétlen baleset következtében fogadta be Gábor az őzet, aki gazdija után kapta a Gáborka nevet. A sérült panelőzike története ezt követően szinte vírusként terjedt el a magyar médiában és valódi sztár lett a párhetes őzből.

Ezt követően a reflektorfénytől és a rajongóktól megszabadulva Gáborka új helyre került: a Komáromtól nagyjából 15 km-re található Nagylélre, egy ekofarmra. A napokban felkerestük Gáborka egykori gazdáját, akivel meglátogattuk az őzikét léli otthonában.

Bár a baleset következtében elvesztett lába miatt továbbra sem természetes Gáborka mozgása, szemmel láthatóan jól érzi magát az ekofarmon és barátságosan fogadta egykori gazdiját. Nem is csoda, hiszen Gábor rendszeresen látogatja az őzet azóta, hogy a léli farm lett a kis állat új otthona.

Tőle tudtuk meg azt is, hogy Gáborka szomszédjául egy szintén sérült állatot, egy törött szárnyú gólyát kapott.

A mai gyorsan formálódó világban pedig jó volt látni, hogy vannak dolgok, amik az idő múlásával sem változnak…mint mondjuk Gábor unokájának rajongása az őzike iránt, vagy például Gáborka ízlése. A kis őz kedvenc étele ugyanis még mindig a banán.