Régió 2019. 09. 15.

Már csónak, lovaskocsi és játszótér is várja a látogatókat a Nagyléli szigeten

Új attrakciókkal bővült a nagyléli Ökofarm a közelmúltban. A Pozsonyi Regionális Természetvédelmi Szövetség (BROZ) számos újdonsággal fejlesztette a nagyléli ökoturizmus központját az oktatási kirándulásokhoz.

A gyalogos túra mellett már lehetőség van lovaskocsin ülve is megismerni a természeti szépségektől hemzsegő, 4 km hosszúságú, 350 hektáros területet. Az élővilág egyedei között lovak, tehenek, kecskék és egyéb háztáji állatok is megtalálhatóak, a természetvédelmi területet igazán különlegessé pedig a többszázéves tölgyek teszik.

A lovaskocsi mellett szintén a közelmúltban egy 12 férőhelyes csónakkal is gazdagodott az Ökofarm, mellyel a sziget egy teljesen új oldalát ismerhetik meg a látogatók. Rengeteg különleges madárfaj figyelhető meg csónakon haladva, emellett gyakran lehet találkozni folyó mellett henyélő szarvasmarhákkal is. Az egyik léli mellékágról ráadásul egyenes út vezet a nagy Dunához, mellyel így az egész Dunamente a látogatók elé tárul.

A járművökön kívül 1 nagyobb és 3 kisebb, fából készült pavilon is a terület bővítését szolgálja, valamint új padok, szelektív hulladéktárolók és kerékpártartók is kihelyezésre kerültek. A kisebbekre gondolva pedig vadiúj mászókákkal és játszótérrel is gazdagodott a nagyléli Ökofarm.

Az Ökofarm a járművökhöz, valamint az új berendezésekhez az Interreg Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program „Dunamente természet ízei” (SKHU/1601/1.1/258.) projekt támogatásával jutott hozzá.