Mix 2020. 09. 09.

Lelepleztük a hét hősét, aki helybenhagyta a bolti agresszort

Tegnap számoltunk be arról a támadásról, ami az egyik komáromi boltban játszódott le. A videófelvételen az látható, ahogy az arcvédő maszk hiánya miatt nézeteltérésbe keveredik a bolti pénztáros az egyik vásárlóval, majd tettlegességig fajul a helyzet. Először a bolti alkalmazottat ütötte arcon a támadó, majd az egyik vásárlóra is rátámad. A férfi kifelé menet egy másik vásárlóba is belekötött, aki azonban már alaposan helyben hagyta az agresszort. Szerkesztőségünk a mai nap során felvette a kapcsolatot a támadót ártalmatlanító Kevinnel, akit az események után a legtöbben egyértelműen Komárom új hősének tartanak.

Szia Kevin! Először is, hány éves vagy?
Kevin: 19

Mikor történt az eset?
K: Múlt hét szerdán, vagyis szeptember 2-án.

Foglalkozol vagy foglalkoztál korábban valamiféle küzdősporttal?
K: Nem, még soha.

Mikor vetted észre, hogy balhé van a boltban?
K: Hallottam a veszekedést, mikor mentem be, de ez manapság már szinte mindennaposnak mondható, szóval nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Mentem fertőtleníteni a kezem, aztán felnéztem és láttam az ütést. Ott már tudtam, hogy baj van.

Tudatos volt, hogy ártalmatlanítani akarod és meg akarod állítani a tettest, vagy a pillanat hevében cselekedtél, mikor már rád támadt?
K: Abszolút tudatos volt. Azt, hogy a másik vásárlót megtámadja, megelőzni sajnos már nem tudtam. Ezért utána odahívtam magamhoz, ő erre meg akart rúgni, szóval önvédelemből cselekedtem.

Az esetről a videót megtekintheti IDE kattintva!

Mi történt ezt követően?
K: Kihúztam őt a boltból. Ő aztán fel akart tápászkodni, de én leültettem és megvártam vele, míg a rendőrök kiérkeznek. Felvették az adatokat, jegyzőkönyvet, ahogy az ilyenkor szokás, majd megköszönték, amit tettem.

A közvélemény szerint egyértelműen te vagy a hét hőse. Az emberek szinte követelik a kitüntetésed. Hogy kezeled ezt a nagy médiafelhajtást?
K: Nem tudom…nem értem. Főleg, mivel úgy gondolom, hogy az én helyemben mindenkinek ezt kellett volna tennie. Nem tudom elképzelni, hogy valaki látja, hogy mi történik és egyszerűen elsétál.

Utolsó kérdés: Miért mentél be a boltba?
K: Olajat szerettem volna vásárolni.

És sikerült az eset után?
K: A verekedés után bezárták a boltot, szóval máshol kellett megvásárolnom az olajat. De igen, sikerült.

A komáromi Szayka Róbert a videót látva felkutatta a fiatal srácot, és meghívta Kevint kempó egyesületébe. A 19 éves srác örömmel elfogadta a lehetőséget, és holnap fog részt venni első edzésén. Így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb kempóssal gazdagodik Komárom.

„Le a kalappal előtte és meg is köszöntem neki, hogy volt lélekjelenléte és megvédte a többi embert, aki sérülést szenvedhetett volna, valamint példát mutatott a lakosságnak, hogy ne hagyjuk el magunkat és figyeljünk egymásra” – tette hozzá Szayka Róbert.