Sport 2016. 02. 19.

Lengyelországban remekelt a Seishin csapata

A Seishin Karate Klub harcosai február 12.-én péntek reggel indultak a Carpatia Cup 2016 (Nyílt Lengyel Bajnokság) megnevezésű Nemzetközi karate versenyre ami Rzesowban került megrendezésre. A 600 km-es utat 8 óra alatt sikerült megtennünk. Miután szerencsésen megérkeztünk elfoglaltuk a szállást, és elment regisztrálni, és mérlegelni a csapat, majd ezt követte a vacsora. Másnap 9.30-kor érkeztünk meg a Sportcsarnokba a verseny helyszínére. A versenyen 470 induló volt 64 klubból, és 10 országból (Ausztria, Fehéroroszország, Cseh Köztársaság, Németország, Litvánia, Szlovákia, Svédország, Ukrajna, Lengyelország és Magyarország).

Sajnos a szervezésnek köszönhetően a verseny kicsit később kezdődött. A kluból először Zsófi kezdett, egy Lengyel lánnyal ahol a bírók az ellenfelét látták jobbnak. Szilágyi Virág kicsit belefáradt a sok várakozásba, és nem tudta hozni a tőle várt teljesítményt, így bíróival kikapott élete első nagy versenyén. Kósa Tamás két gyors fejrúgással nyerte az első küzdelmét, majd a másodikban is sikerült egyet bevinnie. A döntőben pedig hosszabbításban győzelmeskedett, így súlycsoportja bajnoka lett. Az ifjúsági fiúknál Lovász Miklós, Markovics Ádám, és Domonkos István egy kategóriában indultak. Miklós az első küzdelmét szépen hozta egy gyomor K.O.-val. Majd a másikban is kiválóan küzdött itt bíróival győzött. Majd a döntőbe jutásért Ádámmal küzdött ahol alul maradt így harmadik lett. Ádám az első két küzdelmében jól küzdött, és bíróival nyert. A döntőbe jutásért klubtársával harcolt amit megnyert. Majd a döntőben egy Litván sráccal küzdött meg aki jóval erősebnek bizonyult, így második lett. Domonkos István első ellenfele nem állt ki, a másodikban pedig egy jóval tapasztaltabb Ukrán srác ellen kapott ki fejrúgással így a legjobb nyolcban végzett élete első nagy versenyén . Cserepes Zoltán szintén kiválóan harcolt, első két küzdelmét K.O.-val nyerte sajnos épp lecsúszott a dobogós helyről, ő is a legjobb nyolcban végzett. Az ifi lányoknál Rózsa Anna az első két küzdelmét K.O.val nyerte meg. A döntőben alul marat Ukrán ellenfelével szemben így az előkelő második helyet szerezte meg.

Jakab Adrienn élete első nagy versenyén kiválóan teljesített, az első ellenfelét K.O.val búcsúztatta, a döntőben alul maradt így második lett. Junior fiúknál Trenčík Nikolas az első küzdelmét bíróival nyerte. A döntőbe jutásért szabálytalan technikával

leütötték, így ellenfelét leléptették így második lett. A felnőtt női 65 kg-ban Hupian Kristína egy erős ellenféllel kezdett, de sikerült megoldania és bíróival nyert. A döntőbe jutásért a későbbi bajnoktól kapott ki, így szintén harmadik lett.

A Seishin Karate Klub elérte a célját és dobogós helyen végzett a csapatbajnokságon (tavaly 4.-ek voltak) az előkelő 2. helyet szerezte meg 64 klubból, 10 országból. A teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok nyilatkozta Markovics János a Seishin Karate Klub vezetője. Tizenegy indulóból heten dobogóra tudtak állni ami nagyon komoly eredmény, egy ilyen színvonalas versenyen.

1.helyezett
Kósa Tamás (Dunaszerdahely)– Serdülő fiú -60 kg

2.helyezettek
Markovics Ádám (Keszegfalva) – Ifi fiú +70 kg
Trenčík Nikolas (Keszegfalva) – Junior fiú -75 kg
Rózsa Anna (Dunaszerdahely) – Ifi lány – 50 kg
Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) – Ifi lány +60 kg

3.helyezettek
Hupian Kristína (Keszegfalva) – Felnőtt női -65 kg
Lovász Miklós (Keszegfalva) – Ifi fiú +70 kg

5-8.helyezettek
Cserepes Zoltán (Nemesócsa) – Ifi fiú -70 kg
Domonkos István (Csallóközaranyos) – Ifi fiú +70 kg

A klubot képviselték még
Szilágyi Virág (Ekel) – Gyerek.2 lány -40 kg
Kovács Kata Zsófia (Ekecs)– Junior lány -65 kg

Mindenkinek szívből gratulálunk!

A következő verseny Horvátországban lesz Samoborban február végén.

Sensei Markovics János 3.dan
Club Manager – Seishin Karate Club

DSCN4992 (640x480) IMG_8503 (640x427) IMG_8526 (640x427) IMG_8527 (640x427) IMG_8529 (640x427) IMG_8534 (640x427) IMG_8537 (640x486) IMG_8540 (640x427) közeli (640x295)

Szólj hozzá!