Város 2018. 12. 07.

Letette polgármesteri esküjét Keszegh Béla; Varga Tamás és Ondrej Gajdáč lett a két alpolgármester

A tegnapi nap (december 6.) során a Tiszti Pavilon dísztermében tartotta meg alakuló ülését az új komáromi önkormányzati képviselő-testület. Az eseményen letette polgármesteri esküjét a város újdonsült polgármestere, Keszegh Béla, valamint a 25 tagú testület minden egyes tagja. Emellett megválasztásra került a városi tanács 8 tagja, a 7 állandó szakbizottság elnöke és megismerhettük a 2 alpolgármestert is. 

Az alakuló ülést a Városi Hivatal szervezési osztályvezetője és a választási bizottság tagja, Dobi Róbert nyitotta meg. Ezt követően ismertették az összegyűlteket a választási eredménnyel, melyről korábban már mi is beszámoltunk részletesen.

Keszegh Béla, a város új polgármestere ezután átvette Stubendek Lászlótól, Komárom leköszönő polgármesterétől a városi jelképeket, majd 25 képviselőtársával együtt letette esküjét. 

Az eskü letétele után Keszegh Béla kinevezte két alpolgármesterét a következő 4 évre. Az első számú alpolgármester megnevezése nem okozott nagy meglepetést, hiszen Keszegh Béla már a választások előtt világossá tette, hogy amennyiben őt választanák meg polgármesternek, a helyettesi feladatokkal Varga Tamást fogja megbízni. Az ülésen azonban egy másik alpolgármestert is választott a város első embere: a komáromi Šulek Gimnázium igazgatója, Ondrej Gajdáč részmunkaidőben tölti majd be az alpolgármesteri posztot.

A városi tanács tagjait szavazással választották meg. A funkciót Andruskó Imre, Bende Štefan, Gajdáč Ondrej, Keszegh Margit, Less Károly, Stubendek László, Varga Tamás és Vetter János fogja betölteni.

Ezt követően a 7 állandó szakbizottság elnökének személyét szintén jóváhagyták. Ők a következők:

  • Pénzügyi bizottság – Ruman Patrik
  • Városfejlesztési- és Környezetvédelmi bizottság – Bujna Zoltán
  • Iskola- és Kulturális Bizottság – Szénássy Tímea
  • Sport- és Ifjúsági Bizottság – Kovács Dávid
  • Szociális, Lakásügyi és Egészségügyi Bizottság – Batta György
  • Közrendi és Közlekedési Bizottság – Ryšavý Boldizsár
  • Idegenforgalmi és a Nemzetközi Együttműködési Bizottság – Bauer Ildikó

polgári esketéseket Bujna Zoltán, Keszegh Margit, Less Károly és Szénássy Tímea vezetik majd.

Képgaléria: 

(képek: fotojako.sk)