Sport Dél-komárom 2018. 03. 21.

A Városházán fogadták a lovagkereszttel kitüntetett dél-komáromi Vasembert

Ahogy azt korábban megírtuk, Szőnyi Ferenc ultramaratonista a legmagasabb állami elismerést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át a nemzeti ünnep alkalmából.

Szőnyi Ferenc neve már fogalom nemcsak a futók, de a triatlonisták és az extrém sportok rajongóinak körében is, szerte a világon.

A dél-komáromi ultratávfutó olyan elképesztő versenyeken vett részt sikerrel, mint a Himalájában megrendezett Hell Ultra Running, ahol 480 kilométert tett meg a világon egyedüliként, vagy a svájci Swissultra Decaironman triatlon, ahol összesen 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás teljesítésével győzött.

Tavaly decemberben az Izlandi Spartanrace 24 órás világbajnokságot is sikeresen teljesítette, nemrég pedig Buenos Airesben járt, hogy felfusson Dél-Amerika legmagasabb pontjára, a 6960 méter magas Aconcaguára, amely során egy életveszélyes kalandban is része volt.

A magas rangú elismeréshez Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila polgármester a Városházán gratulált a Vasembernek!

(komarom.hu)