Sport 2016. 12. 30.

Ma vette át Gergely István Komárom díszpolgári címét

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Gergely István ma, december 30-án vette át Komárom díszpolgári címét. Az elismerést még az április 26-i ünnepi testületi ülésen adományozták a sportolónak, aki egyéb elfoglaltsága miatt akkor nem tudott jelen lenni. Az elismeréssel díszoklevelet és a város jelképes kulcsát is átadták a vízilabdázónak.

A komáromi származású Gergely István a magyar vízilabda válogatott kapusaként két olimpiai bajnoki címet szerzett – ezt megelőzően szlovák válogatott volt, pályafutását a komáromi pólócsapatban kezdte. A sportoló dicsőséget szerzett mind Magyarországnak, mind Szlovákiának.

Az átadáson a polgármesteren kívül jelen volt Keszegh Béla és Knirs Imre alpolgármester, Andruskó Imre, Konštantín Glič és Ondrej Gajdáč képviselők, valamint a sajtó képviselői. Gergely István nem egyedül érkezett az átadóra: várandós feleségével márciusra várják harmadik gyermeküket.

„Soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan származom“ – fogalmazott a sportoló az ünnepélyes átadón. Kijelentette, hogy mind a város, mind annak a vezetése számíthat az együttműködésére a jövőben. „Már nemcsak az emlékeim, a kapcsolataim és a barátaim, hanem ez a cím is örökre ideköt, amely nagyon megtisztelő. Hálás vagyok, amiért érdemesnek tartottak erre az elismerésre.“

Forrás: Felvidék.ma, Delta