Város 2018. 03. 12.

Már biztos: a lakosok játszóteret nyertek Komáromnak!

Február 28-án éjfélkor zárult a LIDL nyereményjátéka, melyen a lakosság dönthetett arról, mely városok gazdagodjanak egy-egy újonnan építendő játszótérrel. Az eredményre viszont egészen a mai napig várni kellett. Most azonban már biztos: a Žihadielko elnevezésű játékban Komárom rengeteg szavazatot kapott és megnyerte kategóriáját, aminek köszönhetően a közeljövőben akár már meg is kezdődhet a játszótér építése.

Példaértékű és rég nem látott összefogás jellemezte Komáromban a LIDL nyereményjátékát. Szinte már-már politikai kampány méretűre duzzadt a megmozdulás, melynek legfőbb célja az volt, hogy minél több szavazóval bővüljön a Komáromra voksolók tábora. Rengetegen propagálták a különböző közösségi oldalakon a versenyt, s buzdították mindazokat, akik még nem kapcsolódtak be a szavazásba. Ezzel párhuzamosan több cég, vállalat és magánszemély is felajánlott különböző nyereményeket, melyek tulajdonosa a szavazók bázisából került ki, hogy ezzel is motiválják társaikat.

A Facebook közösségi portálon egy csoport is megalakult, ahol egymást bátorították a tagok a napi szavazatok leadására, és amely a verseny végére több mint 12 500 fősre duzzadt.

A szavazás lezárása előtti utolsó napokban már rejtve maradt a nyilvánosság előtt a verseny állása, így a mai napig még izgulhattak a komáromiak azon, hogy sikerült-e végül megszerezni városuk számára a játszóteret. Stubendek László, Komárom városának polgármestere a mai napon azonban feltöltött egy képet Facebook oldalára, melyen a LIDL üzletház által megküldött levél olvasható, miszerint Komárom már egészen biztosan egy játszótérrel gazdagodik. A levél szerint Komárom a verseny alatt összesen 157 946 szavazatot gyűjtött össze, ezzel megnyerve kategóriáját.