Turizmus Dél-komárom 2024. 01. 26.

Két tematikus túrával indítja az évet a dél-komáromi Tourinform

Februárban két tematikus túrával indítja az évet a dél-komáromi Tourinform. Az első jövő hónap 10-én indul, 10 órakor az iroda elől. Proczeller Tamás irodavezetőt kérdeztük.

-Az idei évben még több tematikus túrával készülünk. Februárban mindjárt egy városi sétával kezdünk. A Komárom – egy város a Duna két partján elnevezésű programra már lehet jelentkezni az iranykomarom.hu oldalon. Mindenkit arra bíztatok, hogy legyen részese ennek a remek kulturális kirándulásnak! A csoport egy, reményeink szerint felejthetetlen gyalogtúrán vesz majd részt, amelynek során Dél-Komáromból indulva átsétálunk az észak-komáromi Nádor utcához, ahol idegenvezetőnk a Lehár tértől, egészen a Klapka térig mesél majd a város történetéről, nevezetes eseményeiről, személyiségeiről.

Az észak-komáromi városnézés után túránkat a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban zárjuk, ahol az állandó római kori tárlat mellett megtekinthető többek között a városépítésről szóló időszakos kiállítás is – mondta Proczeller Tamás irodavezető.

A Tourinform egyébként idén még több tematikus túrát szervez, így lesz zöld túra, ellátogathatunk velük a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokra, de lesz sétakocsikázás és számos történelmi idegenvezetés is.

Proczeller Tamástól megtudtuk azt is, hogy a február 10-én induló túrát mintegy 4,5 kilométeresre tervezik. Idegenvezető vezeti a csoportot, aki egész idő alatt velük is marad. A program tervezetten 3 órát vesz igénybe, ugyanakkor megfelelő öltözet és cipő választása javasolt. A programon, melyre maximálisan 50 fő jelentkezhet, csak regisztrált jelentkezők vehetnek részt!

Regisztráció és további infomáció ITT!