Város 2019. 02. 26.

Március 11-ig nyújtható be az ingatlanadó

A Komáromi Városi Hivatal adó- és illeték befizetésének részlege értesíti a polgárokat, hogy 2019. január 31-éig törvény kötelezte adóbevallásra azon adófizetőket, akik 2018-ban: 

  • ingatlan tulajdonosok lettek (vásárlás, megajándékozás, örökség vagy lakhatási
    engedély megszerzése által),
  • megszűntek ingatlan tulajdonosok lenni (mert eladták, elajándékozták, vagy bontási engedéllyel megszűnt az ingatlan),
  • megszűntek az ingatlanadó befizetésének körülményei (rokant igazolvánnyal rendelkeznek, megváltozott az állandó lakhelyük).

A szóban forgó kötelezettségek az ebadóra is vonatkoznak. Felhívjuk tehát azon polgárokat, akik nem tettek eleget kötelezettségüknek, hogy ingatlan adóbevallásaikat legkésőbb 2019. március 11-éig nyújtsák be. Az elmúlt évben hetvenéves korukat elért polgáraink felszabadulnak az adókedvezmény kérelme alól. Nem kell adóbevallást benyújtaniuk azoknak sem, akik esetében nem történtek változások.

 

Március 10-éig rendezni kell a hátralékot is!

Komárom Város emellett felhívja adóköteles polgárait és jogi személyeit az ingatlanadó, az ebadó, a nem nyereség orientált  játékaák, valamint a kommunális,az apróbb építkezési hulladék, illetve a bérbe adott épületek, építkezések és telkek utáni, 2018-ig származó bevételeik adóhátralékainak befizetésére legkésőbb 2019. március 10-ig.

Ez a felhívás lehetőség arra, hogy az érintettek áttekintsék tartozásaikat, s azokat a megadott időszakban befizethessék. A 2019. március 10-ei határidő lejárta után a város kénytelen lesz a hátralékokat  a vonatkozó törvényeket alkalmazva behajtani, illetve zálogba helyezni az adós ingatlanját.

A befizetés történhet banki átutalással, készpénz befizetéssel a városi hivatal pénztárában, illetve bankkártyán, esetleg megegyezés útján, részletekben törlesztve.

Információk: személyesen a városi hivatal Vársor utca 3. alatti, a Tiszti pavilon első emeletén, a 18-as számú irodában, illetve az odp@komarno.sk email címen, vagy a 035/28 51 330, 331, 353, 334, és a -317-számú telefonon.

(komarno.sk, Komáromi Városi Hivatal, Gazdasági és pénzügyi szakosztály)