Város 2020. 01. 29.

Figyelmeztetés ingatlan-adóbevallás benyújtására

A helyi adókról és illetékekről szóló törvény alapján 2020. január 31-ig ingatlan-adóbevallást kötelesek benyújtani azon polgárok és szervezetek, akik 2019-es évben:
– ingatlant szereztek (vásárlás, ajándékozás, örökség, használati engedély),
– ingatlanuktól megváltak (eladással, adományozással, bontási engedéllyel),
– megváltoztak az adó kivetésének szempontjából releváns tények (súlyos fogyatékkal élők – „ŤZP” kártyával rendelkezők, megváltozott állandó lakóhelyük a városon kívül/székhelyük).

Azoknak a polgároknak, akik az elmúlt évben elérték a 65. életévüket, vagy 65 év felettiek, nem kell adókedvezményt igényelni. A kedvezményt a hatályban lévő törvény és a hatályos rendelet szerint fogják megkapni. Akiknél az elmúlt évben semmiféle változás nem történt és az érvényes tulajdonlap szerint adták be korábban az adóbevallásukat, nincs bejelentési kötelezettségük.

Ugyanakkor kérjük a lakosokat, hogy jelentsenek minden változást, ami a kutyaadóval kapcsolatos (elhullás, sterilizálás, stb.), továbbá a helyi kommunális hulladékdíjban a 2020-as évre vonatkozóan. Amennyiben a változásokat korábban már bejelentették, úgy újabb jelentést nem kell tenniük.

Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy a lehető leghamarabb fizessék be korábbi elmaradásaikat. Tájékoztatást a tartozásokról a következő telefonszámon kérhetnek: 035/2851330, 0352851353 vagy e-mail-ben: odp@komarno.sk.

(komarno.sk)