Mix 2018. 07. 11.

Pár jó tanács a gördülékeny ügyintézés érdekében

Folyamatosan zajlik az ingatlanadóról és a szemétilletékről szóló értesítések kézbesítése. Az idei évben ez pár héttel később indult, de továbbra is két nyelven, bizonyos esetekben részletfizetési lehetőséget biztosítva.

Továbbra is sokan választják a személyes befizetést, ami miatt a hivatal pénztáraiban időnként sor alakul, amit tovább nehezíthet a nyári időszak szabadságolási időszaka. A rugalmas ügyintézés érdekében érdemes néhány lehetőséget megfontolni.

  • Az értesítőkön érdemes leellenőrizni az érvényesség (splatnosť) határidejét, ehhez igazíthatják a befizetést.
  • A sorok inkább a reggeli órákra jellemzőek, így lehetőség szerint érdemes később jönni.
  • A személyes befizetésen kívül sokkal kényelmesebb fizetési forma lehet a banki átutalás, akár személyes, akár internetes változatban. Az értesítésen megtalálható az ehhez szükséges minden információ.
  • Személyes befizetés esetén, de az év folyamán egyaránt, a hivatal alkalmazottjai tájékoztatást tudnak adni az esetleges elmaradásokról, ami későbbi kellemetlenségeket előzhet meg.
  • A pénztárakban bankkártyával is lehetőség van fizetni, amennyiben ezt jelzik.

A városi hivatalon belül két éve működik a központi (akadálymenetes) ügyfélfogadó iroda a Klapka téren, ahol lehetőség nyílik egy helyen több ügyet kényelmesen elintézni. Az irodában a dokumentumok hitelesítése is adott a lehetőség. Ugyancsak bővült az elektronikus ügyintézés lehetősége is az elmúlt években, amellyel könnyebbé vált az intézés.
Az új informatikai rendszerre való átállás egy hosszabb folyamat, amelynek elsődleges célja a részletesebb és rugalmasabb adatkezelés, amely a lakosok számára is nagy részben elérhetővé válik. Jelentősen bővült az elmúlt két évben a város weboldalán megjelent adatok mennyisége, így a lakosok saját gépükről kaphatnak teljes betekintést.