Kultúra Dél-komárom 2022. 09. 28.

Második világháborús hadijátékok a hétvégén a Monostori erődben

Évek óta ősszel, világháborús hadijátékok várnak mindenkit a Monostori erődben. Turbók Attila kulturális menedzser kiemelte, a II. világháborús hadijátékokon október elsején és 2-án, szombaton és vasárnap, második világháborús német, magyar és orosz haditechnikát és közel száz hagyományőrt vonultatnak fel – írja a komarom.hu.

A korabeli fegyverekkel közreműködő hagyományőrzők mellett, csatajeleneteket, fegyvereket, korabeli egyenruhákat, harckocsikat, terepjárókat, páncélautókat, oldalkocsis motorokat, sőt még repülőt is láthatnak az érdeklődők. 

Turbók Attila hangsúlyozta, a béke pártján állunk mindig és mindenkor, de igyekszünk a történelmi kort bemutatni. A hadijátékot szombaton és vasárnap is 16 órától láthatjuk a „zöld lelátó” előtt. A hétvégén airsoftozni is lehet majd, sőt a katonai terepjárókkal, motorokkal is megtekinthető a monumentális erőd. 

Gálik Alex felvidéki gyűjtő világháborús témájú kiállítása is megtekinthető a hétvégén. A tárlat hivatalos megnyitója pénteken 18 órakor lesz a Monostori erődben.

Szombaton és vasárnap is a Monostori Erőd KlapkArénájában láthatja a közönség az Egri Csillagok történelmi musicalt; szombaton 13 és 18 órakor, vasárnap 12 órakor. A darabot Bakó Gábor és Vizeli Csaba rendezte. A főbb szerepekben Egyházi Gézát, Csengeri Attilát, Vadkerti Imrét láthatjuk.

A hadijátékok október 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap is 10 órától várják a látogatókat.