Turizmus Dél-komárom 2023. 09. 25.

Az év legnagyobb durranása vár rád a hétvégén Dél-Komáromban!

A Monostori erődben ezúttal is megrendezik a hagyományos II. világháborús hadijátékokat. Kapunyitás szeptember 30-án, szombaton, délelőtt 10 órakor!

A látogatókat egésznapos fegyver- és katona-simogató, kiállítások, épített tábori kórház, harci jármű-bemutatók, katonai toborzópontok, akadálypályák, szimulátorok, motoroztatás, lövészet és egyenruhás tárlatvezetés várja. Mindezek mellett persze ezen az őszön sem marad el a katonai kirakodó vásár, valamint az étel -és italárusítás.

Szombaton 13 órától, és 18 órától a Magyarock Dalszínház mutatja be A költő visszatér című rockoperát.

„A XIX. század 60-as éveinek végén egy magyarországi börtönbe érkezik Grünne gróf a császár megbízottja, aki a szabadságharcban elveszett unokaöccsét, Csitári Vilmost, keresi. A börtönben talált vándorszínészek előadásában megelevenednek a forradalom és szabadságharc eseményei, melyek összekapcsolódnak Vilmos életével. Megjelenik előttünk Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Kossuth Lajos, Bem József, Lövei Klára, Teleki Blanka alakja, akiket egészen a szabadságharc tragikus bukásáig kísérhetünk” – olvasható a darab leírásában.

Vasárnap, október 1-jén szintén 10.00 órátül indulnak az események, akik esetleg az előző nap lemaradtak volna, azok 13.00 órától tekinthetik meg a fenti zenés darabot a fűthető KlapkArénában.

A repülőbemutatóval egybekötött hadijáték 16 órakor kezdődik!

Ezen a napon 11 és 15 óra között hajózásra is lesz lehetősége a vendégeknek, a Dunai Bástya előtti kikötőből, és persze a kísérőprogramok sem maradnak el.

További információ a rendezvény Facebook-oldalán, valamint az erod.hu oldalon!