Város Dél-komárom 2019. 11. 12.

Másokat megajándékozni a legértékesebb!

November 12-e a szociális munka napja Magyarországon, ez alkalomból (Dél-)Komárom Város Képviselő-testülete minden esztendőben két olyan személyt tüntet ki, akik kiemelkedő szolgálatot végeznek a város szociális ellátása területén. Az idei díjak átadására november 11-én került sor a dél-komáromi Városháza dísztermében – írja a komarom.hu.

Az egybegyűlteket dr. Molnár Attila polgármester és Vajda Bence, önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke, Hajnal Dóra képviselő asszony jelenlétében köszöntötte.

2019-ben Salkaházi Sára-díjat kapott Hörömpöli Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Komáromi Csoportjának és a Fogyatékosok Nappali Intézményének önkéntese, valamint Keszthelyi Kálmánné bölcsődei gondozó. Az elismeréseket a polgármester mellet dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Vajda Bence adta át a kitüntetetteknek.

Hörömpöli Erzsébet 2012 óta vesz részt aktívan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Komáromi Csoportjánál és a Fogyatékosok Nappali Intézményénél is, mint önkéntes. Tavaly avatták taggá. Máltai ruharaktárban, élelmiszer osztásban, jótékonysági munkában, beteglátogatásban, gondozásban rendszeres segítő. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményében folyamatosan vesz részt a gondozottak mindennapjaiban, meghallgatja, amennyiben lehetősége van, segíti is őket. Az intézmény hátsó udvarában nagy segítője volt a magas ágyás elkészítésében. Rendszeresen vesz részt az intézmény rendezvényein, legyen az kirándulás, sport, kulturális vagy egyéb jellegű program (Sérült Emberek Napja Fővárosi Állatkertben, Paralimpia, Nyári tábor programjai stb). Empatikus, segítőkész, gondoskodó, melyre az ellátottaknak is nagy szüksége van.

Keszthelyi Kálmánné, Anikó 1980. október 1-jén az érettségi megszerzése után kezdett dolgozni a Komárom Város 1. számú bölcsődéjében gondozónőként. A következő évben a tatabányai Egészségügyi Szakközépiskolában kezdte meg tanulmányait, ahol csecsemő és kisgyermeknevelő oklevelet kapott, ezután lett gondozónőnek kinevezve. 2002-ben szakgondozói bizonyítványt szerzett. Munkáját lelkesedés, tudatosság, a kővetkezettségre és a minőségre való törekvés, a gyermekek szeretete jellemzi. Csoportjába minden szülő bizalommal vitte legféltettebb kincsét, a gyermekét, mert tudatában volt vele, hogy ott biztonságot, szeretetet, nevelést és fejlesztést kap. 2011-ben, a Minivár Bölcsőde indulásakor, kisgyermeknevelőként egy éven keresztül a koppánymonostori tagintézményben dolgozott. Tanácsaira, meglátásaira munkatársai hallgatnak, bármikor számíthatnak rá. Empatikus egyénisége révén tisztelet övezi a kollektíván belül.

Az est végén Janza Kata és Egyházi Géza zenés összeállítással kedveskedtek a megjelenteknek.