Város 2017. 12. 05.

Meggyújtották az első adventi gyertyákat

A hétvégén a Duna mindkét partján, Észak- és Dél-Komáromban is megünnepelték advent első vasárnapját, így sor került az első ünnepi gyertyák meggyújtására is.  

Városunkban a hétvégén megnyitották a „IV. A Mi Karácsonyunk” rendezvénysorozatot, mely december 22-éig minden hétvégén rendkívül sokszínű programmal várja az érdeklődőket. A szombati megnyitó, musical előadás és népzenei koncert után vasárnap előbb kézműves-foglalkozással, majd Korpás Réka népdalénekes műsorával kedveskedtek a szervezők a kilátogatóknak. Ezzel párhuzamosan lehetőség nyílt a szabadtéri adventi koszorú közös díszítésére, majd megáldására és végül a Selye János Egyetem Kórusának közreműködésével a koszorú első gyertyájának meggyújtására.

Képgaléria az észak-komáromi eseményről:

(Fotók: Finta Dobos Boglárka és Stubendek László facebook oldala)

A karácsonyi készülődés Dél-Komáromban december 3-án 15 órakor az Arany 17. Rendezvényközpontban vette kezdetét a Kismester Kézműves Klubbal. A délután további részében Kisded született című betlehemes játékot adták elő a Csillag óvodások, majd 17 órakor dr. Molnár Attila polgármester a gyerekekkel közösen meggyújtotta az első adventi gyertyát, míg a történelmi egyházak helyi elöljárói a város Betlehemét áldották meg. Az első adventi hétvége Kegye János pánsípművész és a Makám karácsonyi koncertjével ért véget.

Képgaléria a dél-komáromi eseményről: