Város 2017. 11. 29.

Mikulás, gyerekprogramok és koncertek az idei „Mi Karácsonyunk”-on

A karácsonyi ünnepkör a hétvégén veszi kezdetét, városunkban pedig „A Mi Karácsonyunk” rendezvénysorozatnak köszönhetően is becsempészhetjük az adventet mindennapjainkba. A szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket. 

A rendezvény megnyitójára december 2-án a Komáromi Művészeti Alapiskola diákjainak közreműködésével kerül sor délután 5 órakor. Közvetlenül utána a Tiszti pavilon dísztermében „Melyiket a kilenc közül” címmel előbb egy musical előadást, majd a Hungarian FolkEmbassy nagykoncertjét tekinthetik meg a kilátogatók. A vasárnap központi témája az adventi koszorú lesz. Előbb a koszorú közös díszítésébe kapcsolódhatunk be, majd pedig a megáldásának és első gyertyája meggyújtásának is szemtanúi lehetünk. Közben Korpás Réka népdalénekes szórakoztat majd bennünket.

Advent második hétvégéjén két alkalommal is lehetőségünk nyílik találkozni a Mikulással, hiszen szombaton és vasárnap 14 órától is ellátogat városunkba a gyermekek kedvenc nagyszakállúja. Az egész hétvégés gyerekprogramok mellett szombaton az Apacuka Gyerekzenekar, míg vasárnap a David Hodek Trió és a Black and White zenekart hallhatjuk.

December 15-étől nyitja meg kapuit a háromnapos komáromi adventi vásár. A hétvége folyamán a Komáromi Speciális Alapiskola diákjainak, a Mentálisan Sérültek Napköziotthonának és a komáromi alapiskolák műsorát, Emmer Péter, a For You Acapella, a Magyarock Band, Benes Ildikó és Pőthe István, valamint Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertjét is megtekinthetjük. Emellett mézeskalácssütés és díszítés, valamint különböző gyermekprogramok is várják a családokat.

A „Mi Karácsonyunk” utolsó napján, december 22-én a szervezők a Kút Caféba invitálják egy mesedélutánra az érdeklődőket. A Klapka téren fél 4-től Viki Beňová, míg fél 6-tól az LGT-tag Karácsony János triója ad koncertet.

A részletes program: