Város 2017. 05. 29.

Megkezdődött a nagy útfelújítás – vigyázzunk a parkolással

Ma (május 29.) délelőtt megkezdődött a nagy útfelújítás, amelynek keretében november közepéig-végéig 15 utcát újítanak fel Komáromban. A munkálatokat a Duna rakparton kezdték meg, ahol félpályás útlezárás várható. Ügyeljünk az ideiglenesen kijelölt útjelző táblákra, nehogy véletlenül rossz helyen parkoljunk! 

Tóth Attila műszaki felügyelő és Varga Attila koordinátor: parkoljanak óvatosan!

A Duna rakparton felmarják az aszfaltot, naponta 500 méteres szakaszokban haladva. Az útfelújítás koordinátora, Varga Attila, és műszaki felügyelője, Tóth Attila (mindketten a Városi Hivatal munkatársai) felhívják a lakosság figyelmét: figyeljék az ideiglenesen kihelyezett útjelző táblákat, hol lehet parkolni. Nehogy valami kár érje az autójukat, illetve nehogy akadályozzák a gépeket.

Ha rossz helyen parkolunk, kár érheti az autónkat!

Az út felmarása egy, másfél hétig tart, ezután az aszfaltmaró gépek átmennek a Szabadság utcára, tehát egy-másfél hét múlva ott is félpályás útlezárásra kell számítani. A Szabadság utcán járdaszakaszok is megújulnak.

Javában zajlik az aszfalt felmarása

Ezzel párhuzamosan más jellegű munkálatok kezdődnek a Duna rakparton. Megújítják az útszegélyeket, illetve egy rövid szakaszon (a volt nyomdától a Halász utcáig) a járda is szélesebb lesz.

A munkálatok végeztéig félpályás útlezárás várható

Miután ezzel is készen lesznek, kezdődhet az aszfaltozás, ami két rétegben kerül rá az útra. Az egész munkafolyamat alatt félpályás útlezárás várható.

A munkálatokat az Eurovia cég végzi

Az útfelújítás munkálatait az EUROVIA SK részvénytársaság végzi. Tapasztalt, a világ számos országában jelenlévő útépítő cégnek számít. Az első becslések szerint több, mint 2,7 millió euróba került volna a beruházás – ők olcsóbban, csaknem 1,7 millió euróért (1 694 000 euró) végzik el a munkálatokat. Emellett 10 éves garanciát vállal az új utakra – ez azt jelenti, hogy ha például egy felújított utcán kátyú alakulna ki, azt 10 évig nem nekünk kell befoltozni.

 

Szólj hozzá!