Turizmus Dél-komárom 2023. 07. 20.

Új zöld információs táblákat kapott a Szent Pál-sziget

Július 19-én adták át a koppánymonostori Szent Pál-szigeti tanösvényre telepített zöld táblarendszert. A 7 kilométeres tanösvényre összesen 10 új információs pont került a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. jóvoltából – írja a komarom.hu.

Dr. Molnár Attila polgármester az átadón kiemelte, hogy a tanösvény megvalósítása fontos lépés Dél-Komárom zöld szemléletének további elmélyítése terén.

– Az elmúlt tíz évben 11 ezer fát ültettünk, fejlesztéseinkben fontos szerepet kap a megújuló energia felhasználása, a Zöld Város projektünk keretében nemrég megújult a Jókai liget és környezete. Az utóbbi években Dél-Komárom az elektromos autózás egyik fellegvárává nőtte ki magát, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy elektromos buszjárat közlekedik Észak- és Dél-Komárom között is – fogalmazott a városvezető.

– A most átadásra kerülő táblarendszer egy nagy projekt vége és kezdete is egyben, hiszen egyrészt lezárult az a hároméves munkafolyamat, amelynek részeként pályázati forrásból elkészült a Zöld Komárom mobil-applikáció, a zoldkomarom.hu oldal, valamint a város turisztikai felülete, az iranykomarom.hu oldal is zöld aloldallal bővült. Ezek a felületek mind-mind a város és a környék természeti kincseit mutatják be a komáromiaknak és a hozzánk érkező turistáknak. Az idén kezünkbe vehettük a Zöld Komárom című első dél-komáromi zöld szemléletű turisztikai kiadvány is. E fejlesztések záróakkordja ez a táblarendszer, mely a teljes Szent Pál-szigeti ökoszisztémát igyekszik bemutatni. Valaminek a kezdetén is vagyunk egyben, hiszen a zöld táblák sorát a következő időszakban igyekszünk bővíteni Szőnyben, Komáromban és Koppánymonostoron is. Aztán az így kialakuló városi zöld tanösvény-hálózatra további túrákat szervez majd a helyi Tourinform iroda – mondta a sajtótájékoztató alkalmával Radics Gábor, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az igazgató hozzátette, a közeljövőben is indul zöld túra, épp a Szent Pál-szigetre. Az érdeklődők július 29-én, szombaton 9.45-től vehetnek részt a tematikus, idegenvezetővel kísért túrán. Jelentkezni az iranykomarom.hu oldalon lehet.

Külön köszönetet érdemelnek mindazon szakemberek, akik segítséget nyújtottak a Zöld Komárom kiadvány, valamint a táblák anyagának összeállításában, így Fiknerné Schulcz Ágnes, Juhász Márton, Bognár Balázs és Pénzes Zoltán.

(Forrás: komarom.hu)