Város 2015. 09. 25.

Megújult a fedett uszoda tanmedencéje

Felújított, modern tanmedencével nyitja meg a téli szezont a komáromi fedett uszoda az úszni tanuló kisgyermekek számára. Az új medence ünnepélyes átadására szeptember 25-én került sor, városunk polgármestere, alpolgármesterei, néhány képviselő, a kivitelezők és az újságírók jelenlétében.

“Amikor két és fél évvel ezelőtt az uszoda igazgatója lettem, azt mondtam: addig nem nyitunk ki, amíg legalább a tetőt fel nem újítjuk – emlékezett vissza Nagy Tamás, az uszodát kezelő Comorra Service igazgatója. – Ez meg is történt, és azóta minden évben sikerült kisebb-nagyobb renoválásokat elvégezni. Idén végre valami látványos is történt, valami olyasmi, ami mindenki számára egyértelművé teszi a fejlődést.”

A 80-as években készült uszoda kismedencéje új borítást kapott. Mind a medence, mind a kisterem a fűtésrendszere megújult, modernizálódott. Az egész helységet újracsempézték – a fehér lapok közé belecsempésztek egy-két színeset is, hogy a gyerekek számára vidámabb, vonzóbb legyen. Teljesen megújult a mennyezet, a világátás, kicserélték az ablakokat. A kismedencés részbe újdonság is került: le lehet zuhanyozni közvetlenül a medence mellett. Az egész igazán nagyon szép és kellemes lett.

Fontos hozzátenni: habár a benti, öltözőknél található tusolók még nem újultak meg, végre van ott is melegvíz, tehát edzés után le tudnak mosakodni a gyerekek.

A felújítás városi költségvetésből valósult meg, 69 ezer euróba került. A különféle munkálatokat komáromi cégek illetve egy dunaszerdahelyi vállalkozás végezték: KN Construction – Kiss Tamás, MC Team – Bugár Márió, Pool-Tech – Nagy József (DS). Megújultak a kismedencés rész külső falai is. Az Eötvös utca felőli részt az üzemeltető Comorra Servis finanszírozta, a temető felőli rész felújítását viszont Miloš Kuchár (Soho Tower kivitelezője) támogatta. Cserébe ezért 5 évig használjatja ezt a részt reklámfelületként.

Az ünnepélyes megnyitó után levezették az újságírókat és képviselőket a gépházba, azaz “az uszoda szívébe”. Állítólag ide néhány hónappal ezelőtt be se lehetett lépni a 24 darab, hatalmas és elavult, valóságos labirintust alkotó hőcserélőktől. Ezeket sikerült eltüntetni, és egy rendkívül modern, kis helyet foglaló hőcserélő szerkezetre kicserélni.

Itt mindenki szembesülhetett az uszoda legnagyobb problémájával, a nagymedence állapotával. A nagymedence szigetelése rendkívül elavult. “30 évvel ezelőtt az akkori legmodernebb technológiával épült – nyilatkozta lapunknak az uszoda igazgatója. – Ez azt jelentette, hogy 10-15 évente cserélni kellett volna a medence borítását, és az alsó fémfalait. Nos, azóta se történt semmi. A medence veszélyesen átázik, a fémfalak el vannak rozsdásodva.” Valóban, minden csupa víz…

A nagymedence és a felette lévő plafon felújítása az előzetes kalkuláció szerint 120-130 ezer euróba kerülne. Nagy Tamás bízik benne, hogy jövő évben az is megújul. “Mindent megteszek ennek érdekében, harcolni fogok érte – nyilatkozta. – Az nem lehet, hogy egy járási központban lévő uszoda nagymedencéje ilyen állapotban maradjon.”

HDA

Képgaléria (Fotók: Dunatáj)

u
Az ünnepélyes átadó
u6
Nagy Tamás, Stubendek László polgármesterrel

főkép

Igazán nagyon szép és kellemes lett.

11224369_909743199107178_1302293363524746238_n
A kicsik közvetlenül a medence mellett tusolhatnak le, mielőtt a vízbe lépnek.
u9
A zuhany közelről
u8
Képek a munkálatokról
u10
Az új, modern, kis helyet foglaló hőcserélő szerkezet

Szólj hozzá!