Város 2019. 06. 26.

Megújult a pihenőpark a Rózsakertben

Hivatalosan átadták a lakosoknak a megújult Rózsakertet. A fejlesztések teljes összege közel 55 ezer euró. A pihenésen kívül a lakosok aktív kikapcsolódását szeretnék biztosítani.

Képviselői javaslatra indult el a Rózsakert felújítása. Szénássy Tímea javaslata mellé több képviselő – Horváth Attila, Ipóth Szilárd és Bujna Zoltán – felsorakozott, ezzel rendelkezésre bocsájtva a képviselőknek fenntartott fejlesztési keretet.

A támogatásnak köszönhetően megújult a park teljes felülete, 35 ezer euró értékben járdákat építettek térköves megoldással, padok lettek kihelyezve és egy sziklakert létesült a park közepén. Rengeteg földdel töltötték fel a járdák közti területet, amit füvesítettek. Mintegy 10 ezer eurós összegből fitnesz gépeket szereltek fel, amellyel nem csupán a fiatalokat, de a szépkorúakat is meg szeretnék mozgatni – mondta el az átadón Szénássy Tímea képviselő.

A területen további 5 ezer euróból lett bővítve és újítva a közvilágítás és biztonsági kamerák telepítését is tervezik.

A Rózsakert felújítása az Anglia parki fejlesztések folytatása, tavaly megújult a játszótér most ez a terület kapott teljesen új fazont – mondta el Keszegh Béla polgármester. Már lezajlott és minisztériumi ellenőrzésen van a közbeszerzés, ami alapján egy negyed millió eurós játszótér épül a Rózsakert szomszédságában. Az interaktív egyedi tervezésű játszótér a Csillag erődöt formázza és az ősz folyamán épülhet meg – mondta el a részleteket Keszegh Béla.