Kultúra Dél-komárom 2021. 11. 05.

Megújult a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház

A CLLD pályázat „Kulturális Terek Felújítása” projektnek köszönhetően a Kemencés Szín felépülése mellett, megújulhat a molaji városrész Cathedra Központ épülete, a komáromi Jókai Mór Könyvtár, a monostori Dózsa György Művelődési Ház, valamint ennek köszönhetően újulhatott meg a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház is.

Megtörtént az épület akadálymentesítése, megújultak a vizesblokkok, valamint a szakemberek kialakítottak egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott mosdó és mellékhelységet, illetve egy pelenkázóval felszerelt bababarát helységet is.

A nézőtér teljesen új bankett székeket kapott, melyek hozzájárulnak az igazi, kényelmes színházi élmény biztosításához. Új fényezést kapott a terem padlózata, a színpad, kicserélték a nyílászárókat, valamint esztétikus falvédők kerültek a nagyterem falára, melyek még patetikusabbá teszik a közösségi teret.

– A felújítás összértéke 12 millió forint volt, mely támogatás jóváhagyásában nagy segítséget nyújtott Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő – számolt be dr. Molnár Attila dél-komáromi polgármester.

A városvezető elmondta, hogy bízik abban, hogy a pandémiás helyzet elmúltával számos rendezvénynek adhat majd otthont a nívós színházi terem.

(Forrás: komarom.hu)