Régió 2014. 04. 16.

Megújult a Csörgői tó

Igazi szabadidős, modern környezetű pihenő övezetté válik a csörgői tó környéke. A gútai horgászszövetség régóta dédelgetett álma vált valóra, ugyanis a megszerzett anyagi fedezetnek köszönhetően kimélyíthették a Csörgői tavat. Több hónapos munka eredményeként április 15-én megkezdődhet a halasítás – mondta Néveri László, a horgászszövetség elnöke. Van olyan hely, ahol a tó mélysége eléri a 3-5 métert.

A munkálatokat a horgászszövetség és a város finanszírozta, de még szükséges a kibányászott föld elhordása, valamint a partigazítás. Egy gyönyörű fahíddal is gazdagodott a Csörgői tó, ami rendkívül mutatós abban a környezetben. A 34 méter hosszú fahíd kivitelezését a horgászszövetség önerőből oldotta meg, azaz az anyagot és egyéb kiadásokat költségvetésükből fedezték, a munkálatokat pedig a tagok végezték el. A híd terveit Fördős Zoltán készítette. Emellett megújult a tó melletti horgászlak is, amely új színburkolatot kapott, új nyílászárókkal látták el, valamint kialakították a teraszos részt, ami 40 férőhelyes lesz. Egy faragott ponty ékesíti a ház falát, ami szintén Fördős Zoltán munkáját dicséri, ezenfelül Varga István is sokban hozzájárult a munkálatok sikerességéhez. A horgászszövetség elnöke ezúton is felhívja a tagok figyelmét az áprilisban folyó brigádokra, hiszen ha mindenki egy talicska földet fog elhordani a Csörgői tó partjáról, már akkor is sokat segített.

Az április 5-i tagsági gyűlésen új vezetőséget választott a horgászszövetség, akik újabb 4 évre biztosítják a szövetség zökkenőmentes működését. Májusban kezdődnek a halászversenyek, május 1-jén a holtágon, május 3-án Csörgőben és május 8-án a vezetőség szponzoroknak és eddigi segítőiknek rendez versenyt.

(DELTA)