Város 2013. 12. 19.

Milliárdos támogatást kapott a dél-komáromi Selye János Kórház

Egy kormányzati intézkedésnek, valamint egy elnyert pályázatnak köszönhetően az intézmény gazdálkodása stabil alapokon nyugszik, valamint működése hosszú távon biztosított.

Közel 1 milliárd forint jutott a Selye János Kórháznak egy építési és eszközbeszerzési projekt megvalósításához, ami az infrastruktúra fejlesztését, a gazdaságilag hatékony és betegbarát működés kialakítását, valamint az egészségügyi színvonal, illetve a munkafeltételek minőségének javítását szolgálja.

A Selye János Kórház építési beruházásra és fűtéskorszerűsítésre 88 milliót, orvosi eszközfejlesztésre 477 milliót, bútorzatfejlesztésre 50 milliót, informatikai fejlesztésre 71 milliót, míg a projekt szakmai megvalósítását támogató tevékenységre 62 milliót fordíthat.

Egy másik kormányzati projektnek köszönhetően sor kerül az egészségügyi intézmény adósságkonszolidációjára is. A Selye János Kórház 202 millió forintos támogatásban részesül, hogy a lejárt tartozásait mielőbb kiegyenlítve egy olyan költségvetési évet kezdhessen meg, ami a betegellátás biztonságát és a biztos munkahely érzetét szolgálja. Ez a pénz elegendő arra, hogy a kórház tartozásainak közel 90 százalékát kifizessék, így gazdaságilag stabil évnek nézhetnek elébe.

(forrás: komárom.hu, fotó: országalbum.hu)

Szólj hozzá!