Város Dél-komárom 2020. 01. 22.

Több tízmilliós fejlesztés a Selye János Kórházban

Nem csupán a gyermekosztály újult meg az intézményben, de a kórház 140 millió forint kormányzati többlettámogatáshoz is jutott. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester és dr. Lőrinczi Enikő igazgató közösen tartott sajtótájékoztatót a témában január 22-én.

Elhangzott, hogy az önkormányzat által is támogatott korszerűsítéssel egyidőben a gyermekpulmonológiai szakrendelés is a megújult részlegre költözött, továbbá, hogy a 140 milliós központi ösztönző támogatásnak köszönhetően az intézmény új műszereket vásárolhat. Többek között ultrahang diagnosztikusai készülék, defibrillátor, számos ápolási eszköz, és mágnesterápiás készülék beszerzését tervezik, de várható energetikai valamint infrastrukturális felújítás is, illetve informatikai fejlesztésre és munkaruha vásárlásra is készülnek.

Az utóbbi években egyébként több mint 2 milliárd forint összegű támogatáshoz jutott az intézmény. Ennek egy része kormányzati, más része pedig önkormányzati hozzájárulás volt.

2013-ban fűtéskorszerűsítés, informatika fejlesztés, új bútorzat és orvosi eszközbeszerzés történt. 2017-ben modern nőgyógyászati genetikai ultrahang vizsgálót és új szünetmentes áramforrás rendszert vásároltak, a röntgent flatpanel detektorral tökéletesítették, fejlesztették a labor-informatikát, megtörtént a kazánház, a röntgen és az élelmezési részleg energetikai felújítása is.

Amint az a komarom.hu oldalon is olvasható, dr. Molnár Attila dél-komáromi városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat kiemelt stratégiai ágazatként tekint a városi egészségügyre, épp ezért idén is finanszírozza a 24 órás gyermekügyeletet, csakúgy, mint a hétvégi sebészeti ambulanciát, de támogatásban részesíti a mentőszolgálatot és az alapellátást is.

– Ez a fajta kiemelt figyelem feladatunk és kötelességünk is egyben, amely a Selye János Kórház hosszútávú működését és a magas szakmai színvonalú betegellátást hivatott szolgálni a jövőben is – zárta gondolatait a polgármester.