Város Dél-komárom 2019. 09. 16.

Új eszközöket vásárolt a szőnyi kórház

Még májusban, a Richter Egészségváros programon, a komáromiaknak, illetve a dél-komáromi önkormányzatnak köszönhetően gyűlt össze az a több mint 12 millió forint, amelyből a kórház több fontos beruházást hajtott végre nemrég. Dr. Molnár Attila polgármester dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármesterrel, önkormányzati képviselővel, és Takács József önkormányzati képviselővel együtt járt az intézményben néhány napja.

Dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő, a Selye János Kórház főigazgatója a látogatás alkalmával elmondta, a Richter Egészségváros történetében először fordult elő, hogy egy önkormányzat saját forrásból megduplázza az összegyűlt támogatást. Dr. Molnár Attila polgármester felajánlására az egészségnap adományösszegét több mint 6 millió forinttal egészítették ki. Az adományból a vastagbél daganatok szűrésére szolgáló eszközt, úgynevezett kolonoszkópot vásárolt az intézmény.

Megújult a központi sterilizáló is, ahová a legkorszerűbb műszermosó került, tovább növelve az egynapos sebészeti műtétek szakmai színvonalát.

– A tavalyi évet adósságmentesen zárta a kórház. Az ezért juttatott ösztönző támogatásból, valamint önkormányzati forrásból sikerült elvégezni ezeket a beruházásokat – tette hozzá a főigazgató.

Dr. Molnár Attila polgármester köszönetet mondott valamennyi, az egészségügyben dolgozó komárominak, és közös eredménynek nevezte a fejlesztéseket.

Hozzátette, a látogatás alkalmával a jövőbeni tervek is megvitatására kerültek, így szó esett a szakmai konferenciáknak otthont adó díszterem teljes rekonstrukciójáról, a háziorvosi praxisok támogatásáról, a mentőállomás udvarának felújításáról. Mindezek a betegellátás szakmai színvonalának emelését, végső soron pedig a kórház stabil hosszú távú működését szolgálják.