Kultúra 2015. 08. 13.

Te mit csinálsz a hétvégén?

Összeírtuk, hol mindenhol lehet szórakozni, táncolni, zenét hallgatni – vagy hová lehet elmenni a gyerkőcökkel a hétvégén.

PÉNTEK, augusztus 14.

Nagyszerű péntek esti program lehet a bluest szerető és értő közönség számára a Friday Night Blues, ahol három nagyszerű zenész játszik majd, akik a világ különböző pontjairól érkeznek Komáromba. Little G Weevil Magyarországon született, de tíz éve Atlantában él; Big Daddy Wilson észak-karolinai születésű énekes, otthonosan mozog a jazz, a raggie, a soul és a gospelek világában is; Ripoff Raskolnikov pedig minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés eleven formája is.  Figyelem! A koncertre nem a Matica-házban, hanem a Tiszti Pavilon amfiteátrumában kerül sor 19.00 órától,  a belépőjegy ára 12 euró. 

Ha inkább beszélgetni szeretnénk a barátainkkal egy pohár bor mellett, akkor ismét lesz Bor- és Fröccsterasz a múzeum kertjében. Itt Hanzsér Árpád zenél majd 20.00 órától.

Ha pedig egyet csörögnénk, akkor megtehetjük a Jäger PUB-ban, ahol DJ M-Junior lesz a lemezlovas.

Péntek esti blues...
Péntek esti blues…

SZOMBAT, augusztus 15.

A szokásos módon jó kis pogram a kisgyermekes családok számára a Zenél a belváros 17.00 – 20.00 óra között, a Klapka tér környékén. Lesz ugrálóvár, gyermekfoglalkozások a Villa Camarummal, hangulatos nyári zene – sőt, ha összejön 10 ember, még közös zumbázás is Viola Klaudiával, 18.30-tól!

A dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdőben ismét lesz éjszakai fürdőzés, 20.30-tól éjfélig. A zenét Dj.Grosso és Dj.Szabi szolgáltatja, ilyenkor kipróbálhatjuk a külső úszó- és élménymedencéket és a családi csúszdát – viszont a termálmedencék és a szauna ilyenkor nem üzemel. A belépő 1000 Ft.

A Bor- és Fröccsteraszon az Aylen’s Fall tart akusztikus koncertet 20.00 órától.

Borozóban Csángó Folk-kocsmát tartanak a Hárompatak zenekarral 20.00 órától.

A Westben DJ M-Junior, a Jäger PUB-ban pedig DJ Kovács tartja a bulit!

Aylen's Fall ingyenes koncertet tart a múzeum kertjében
Aylen’s Fall ingyenes koncertje a múzeum kertjében

VASÁRNAP, augusztus 16.

Lehár nyár 2015: 19.00 órától ingyenes térzeni koncert a Klapka téren! Ezúttal a Bazár folkcsoport játszik, a koncert előtt pedig, kedvcsinálóként, kínai meridián tornagyakorlat-bemutató lesz, Ne hagyd el magad! címen. Gyertek, élvezzük a zenét és éljünk 100 évig!

11863332_10200831444504882_3415749116296172536_n

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN ZAJLÓ PROGRAMOK, FESZTIVÁLOK: 

A Monostori Erődben ma kezdődik, és vasárnapig tart a Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál szuper családi és autós programokkal, esténként szuper fellépőkkel, pl. szombat este a Mystery Gang, a Beatrice és az Elvis Memories is fellép…

Gúta város idén 31. alkalommal rendezi meg a hagyományos Gútai vásárt és búcsútA programok 2015. augusztus 14-én kezdődnek és 2015. augusztus 17-ig tartanak. Lesznek családi programok, a környék együtteseinek fellépése, ezenkívül persze esti koncertek: Balkán Fanatik (péntek),  KFT, FIRKIN (szombat), Pély Barna és a UNITED (vasárnap).

Most is ellátogathatunk a központi erődbe idegenvezető segítségével. Az idegenvezetések minden szombat-vasárnap is 11:00, 13:00 és 15:00 órai kezdettel indulnak. (A belépőjegyek ára: nyugdíjas, diák, gyermek – 1 euró; felnőtt – 2 euró; és családi jegy – 4 euró.)

És persze elmehetünk moziba is: a Jókai Moziban ezen a hétvégén a Vad Szigetköz – A szárazföldi delta magyar természetfilmet,  A 7. törpe (3D) német animációs filmet, a Pixel amerikai sci-fi vígjátékot  és a Mission: Impossible – Titkos nemzet akciófilmet vetítik.