Mix 2016. 06. 28.

17 dolog, amit soha NE tegyen egy menyasszony

Márciustól októberig dübörögnek a lagzik, repkednek az esküvői fotók, dudaszóval száguldoznak a nászmenet tagjai. Te is épp a nagy napra készülsz? Tele vagy izgalommal, kérdésekkel, böngészed az ezzel kapcsolatos bőséges irodalmat? Azt már biztosan tudod, mit tegyél a nagy napon. Mi pedig összeszedtük, mit NE tegyél, ha menyasszony vagy!
 1. Fél évnél korábban NE rendeld meg a menyasszonyi ruhát! Hogy miért? Fél év hosszú idő, így az alakod sokat változhat. Felszedhetsz, de le is dolgozhatsz – vagy lestresszelhetsz – jó pár kilót. A testsúlyod pedig már befolyásolja, mi áll jól rajtad. Folyamatosan érkeznek az újabb gyönyörűségek, így ne kapkodd el annak a bizonyos fehér ruhának a tökéletes kiválasztását!
  .
 2. Ruhapróbára NE vigyél magaddal egynél több személyt! Furán hangzik, de még jobb, ha egyedül mész és a szalonra bízod magad. Egyrészt anyukád/anyósod elfogult és egy zsákban is gyönyörűnek tarthat, a barátnők pedig gyakran a saját ízlésüket szeretnék viszont látni – ezt sokszor nem megfelelő stílusban közlik, ne adj isten irigységtől vezérelt mondatokkal illetnek! A szalonnak viszont fontos, hogy trendi és gyönyörű menyasszonyt varázsoljon belőled, hiszen bizonyos értelemben a cég reklámarca leszel arra a néhány órára.db241da1-d074-460f-970f-02d3f7e88abc
 3. NE felejts el forgatókönyvet írni! Így minden követhető lesz, és ki lehet – sőt kell is – jelölni a felelősöket. A vendégseregnek persze nem kell ismernie a forgatókönyvet! Ezzel elkerülöd a felesleges görcsölést, és az esküvő menetrendje sem csúszik szét.
  .
 4. NE akarj mindent túlszervezni! Bármennyire hihetetlen, a túlszervezés sokkal nagyobb problémákat okozhat, mint az alulszervezés. Utóbbi esetben legfeljebb improvizálni kell, míg a túlszervezés esetében szétidegeskeded magad, hogy miért nem tudjátok tartani a menetrendet. Adj egy kis időt az esetleges bonyodalmakra is!
  .
 5. NE kérd ki túl sok ember véleményét! Több szem ugyan többet lát, ám jobban el is bizonytalanít. A sok ízlésvilág ütközéséből nem biztos, hogy a sajátod halvány képe kerül ki győztesként. És akkor hol marad az, amire te vágysz?
 6. NE bízd magad a jó időre! Egy szabadtéri esküvő esetén feltétlenül kell egy B terv is a rossz idő esetére! Igen, mindig, minden évszakban… és nem elég az esernyő, vagy egy oldal nélküli sátor, ha nem akarsz kellemetlen meglepetést.rainy-wedding-day
 7. NE te dekorálj! Sok a home-made dekoráció, ami egyedi is meg szép is, de az a pár fillér spórolás nem éri meg az előző esti éjszakázást és a bakizás lehetőségét.
  .
 8. NE hagyd otthon a sminkkészleted! A sok gratuláció után hidd el, még a legtökéletesebb smink esetén is kelleni fog a frissítés.
  .
 9. NE szórjátok ész nélkül a rizst! Sok hátránya van, körülményes, ragad, porlad, balesetveszélyes, de mindezek ellenére gyönyörű fotók készülhetnek vele, és a kamera imádja. Úgyhogy csak okosan!rice_1
 10. NE veszekedj a vendéglátókkal! Soha ne kezdj vitát egy felszolgálóval, ő csak végrehajtó. Beszélj mindig a főpincérrel! A vendéglátók is fáradnak az este során, ezért egy „köszönöm” jó hatással lehet a munkájukra. Különösen, ha épp tőletek, az ifjú pártól kapják.
  .
 11. NE válassz kényelmetlen cipőt a nagy napra! Mi nők tudjuk, milyen gyönyörű cipőcsodák léteznek, hatalmas sarkakkal, fantasztikus kivitelezéssel. Ám ez mit sem ér, ha kényelmetlen! Az adott cipőben legalább tíz órát kell majd kibírnod, ne rontsa hát el az estédet egy szép, de hordhatatlan darab. Csak akkor válassz magasabb sarkú cipőt, ha hozzá vagy szokva. A nagy átlag számára a 4-6 centiméteres sarokkal ellátott cipő ajánlott. Bokapánt is legyen rajta, hogy jól tartsa a lábad! A váltócipőd pedig okvetlen egyforma magasságú legyen a „szépcipőddel”! A ruhád hossza a kiválasztott cipő magasságához lesz beállítva. Ezért ha laposra váltasz, könnyen ráléphetsz és eleshetsz a szoknyádban, sőt akár ki is szakíthatod, melynek javítása busás lehet. Ugyanúgy a fordított irány sem javasolt. Hogy nézne már ki a gyönyörű szoknyád esése, ahogy kilóg belőle a magassarkús lábad?

  edc5b56c-6e01-45b8-b816-c1e04b9bb57c

 12. NE aggódj az internetes rendeléstől, ha szalonon keresztül intézed! Egy tapasztalt esküvői szalonban a ruha formáját, anyagát és méretét is egyaránt kipróbálhatod. Ha a kiválasztott darab mintájával viszont nem vagy megelégedve, bátran rendeld meg katalógusból. Ha minden más passzol rád és jól áll, nincs miben mellényúlni, csupán a mintát rendeled után!
  .
 13. NE felejts el bolerót vagy bundát választani a ruhádhoz! Sosem tudhatod, milyen lesz az időjárás, sajnos még a nyári hónapokban is megbolondulhat az idő. A templomok pedig hűvösek, így egy boleró nem csak feldobja a ruhád, de megvéd a megfázástól is.
  .
 14. NE válassz fátylat a frizura kiválasztása előtt! Nem láthatod előre, hogy a hajviseletedhez mindenáron illeni fog-e a fátyol. Ha ragaszkodsz a fátyolhoz, igazítsd a frizurádat rögtön ehhez mérten már a próba alkalmával is.
  .
 15. NE hallgass mindig a barátnőkre! Mindig lesz valaki, aki tud egy jobb, szebb, okosabb, ügyesebb szolgáltatót, bármilyen témakörről beszélünk. Ha nektek tetszik valami/valaki, és elégedettek vagytok azzal, amit találtatok, ne hagyjátok eltántorítani magatokat.worst-wedding-trends-bum-bridesmaids
 16. NE bízz túl felelősségteljes feladatokat buzgó barátnőkre! Egy igazi barátnő leveszi a terhet a menyasszony válláról. Egy erőszakos, nehezen kezelhető barátnői segítség viszont hátráltat. Mivel a segítőkészség rosszul is elsülhet, íme a feladatok, melyeket nyugodt szívvel bízhatsz másokra: lánybúcsú-szervezés, nagyszülők kísérete, szertartás utáni szirom-rizs-konfetti szórás, beszéd, táncos program kitalálása a buli idejére, váltócipő bekészítése, dobócsokor felügyelete. A túl fontos teendőknél hiába könnyítesz magadon, ugyanúgy csak aggódni fogsz, mert nem tudod közvetlenül felügyelni.
  .
 17. NE félj attól, hogy más napon legyen a fotózás, mint a lakodalom! Nem csak egyedivé varázsolhatod az esküvői fotósorozatod, de e módszerrel minden pillanatát kiélvezheted. Lehet extrém, hempereghettek szénakazalban, hasíthatjátok a vizet, motorozhattok, pózolhattok lovaglás közben, erre az alkalomra pedig válasszatok egy olcsó, kifutó menyasszonyi ruhamodellt, melyet nem kell sajnálni. A frizurád nem lesz ugyanaz, mint az esküvő napján? Az esküvői fotós-videós megörökíti a nagy nap pillanatait, mindösszesen megspórolhatjátok a násznépnek a várakozást és magatoknak az izgulást és kapkodást!

Milány Kincső

836d1a81-8bbc-40a9-9dc3-794c969c8c59