Város 2016. 07. 08.

Most már biztos: jövőre megújul legalább tíz utca és a korcsolyapálya is

A tegnapi (júl. 7) testületi ülésen szűk többséggel ugyan, de megszavazták az utak felújítását. Nagyjából tíz, rendkívül rossz állapotban lévő útról van szó, köztük az Eötvös utcáról és a Duna rakpartról. A beruházás banki kölcsönből valósul majd meg, és a jövő évben kezdődnek a munkálatok.

Mint ahogy azt mindenki tudja, a komáromi utcák rendkívül rossz állapotban vannak. Még a tavasszal vetődött fel az ötlet, hogy 12 utat lehetne felújítani, kölcsönből. A képviselő testület csak most bólintott rá véglegesen erre a hatalmas projektre – hosszas viták után. Néhányan úgy érzik, nem kéne kölcsönt felvenni ilyesmire, azonban a többség szerint városunk anyagi helyzete megengedi ezt a lépést, és az útjaink állapota már tűrhetetlen.

Hamarosan megújul a korcsolyapálya is: 30 ezer eurót szántak rá a városatyák. “Az egységet 1981-ben adták át, az ún. mantinell falak normális használati ideje pedig 10-15 év – írja a NapiGerzson. – Ezen kívül a lámpaoszlopokat is ki kell cserélni, hiszen tavaly LED-es lámpák lettek feltéve, de a régi oszlopok túl magasak, így az új lámpák nem elég effektívek. Ugyanakkor az energiagazdaságos lámpatestekkel a jövőben pénzt spórolunk. A korcsolyapályán előző évben több, mint 14 ezer látogatót regisztráltak.”

Emellett a testület 15 ezer eurót szavazott meg egy tervdokumentációra, ami a röplabdacsarnok modernizációját, rendberakását készítené elő, amire szintén igencsak ráfér egy alapos ráncfelvarrás.

Szia, Forrás: NapiGerzson 

Szólj hozzá!