Régió 2013. 07. 12.

Nagysikerű Ki Mit Tud az Ógyallai Napokon

Az Ógyallai Kulturális Napok a volt műjégpályán strandröplabda versennyel indult a polgármesteri kupáért. A városi futballpályán pedig labdarúgó tornát rendeztek második alkalommal. A főtéren elsőként a gyerekek örülhettek, részükre animációs gyermekműsort és középkori vásári forgatagot rendeztek. Ezen kívül kézműves foglalkozások, ugrálóvár, a kutyakiképző klub jóvoltából bemutató, városi vonatozás és még sok érdekes szórakozási lehetőség várta a legkisebbeket.
ki-mit-tud-011
Délután a Csemadok ógyallai alapszervezete rendezésében került sor az első alkalommal meghirdetett Ki Mit Tud-ra, amelyen 33 versenyszámot láthatott a szépszámú közönség és a négytagú zsűri – Szabó Csilla, Gyarmati Tihamér, Rózsás Attila és Peter Valach.
A versenyen korhatár és műfaji megkötés nélkül mutatták be tudá­-sukat a versenyzők. Nagyon színes palettában gyönyörködhetett a lelkes közönség, volt aki verset mondott, népdalt énekelt vagy éppen néptáncolt vagy modern táncot mutatott be, de minden csoport vagy egyén elhozta szülőfaluja hagyományának egy kis ízelítőjét és büszkén mutatták be tehetségüket.
A verseny lebonyolításában Sukola Tamás műsorvezető segédkezett. A jelentkezések alapján a szervezők három kategóriába – ének, irodalom, tánc – sorolták a versenyzőket.
A tánc kategóriának győztese az ógyallai Bellő Konkoly-Thege néptánccsoport lett. Az ének kategóriában a legjobbnak Pasztorek Cynthia Éva bizonyult, míg az irodalmi kategória győztese a pati Kuchta Gábor lett. A zsűri különdíjban részesítette az ógyallai Bikfic tánccsoportot és a Nagykesziről érkező Pécsi Virág Veronikát. A zsűri elnökének (Szabó Csilla) különdíját a pati Patiki tánccsoport tagjai kapták. A közönség szavazata alapján a Ryan Jr. Marco duónak ítélték a közönségdíjat.

(DELTA)