Oktatás 2023. 01. 27.

Nagyszerűen helytálltak a gimi diákjai az angol olimpia járási fordulóján

Minden évben nagy izgalommal készülünk az angol nyelvi olimpia fordulóira. Mivel a versenyek száma nagyon kevés, ezért tanulóinknak nem túl gyakran áll módjukban összemérni nyelvi készségeiket más iskolák diákjaival. Idén még nagyobb lendülettel és motivációval vetettük bele magunkat a felkészülésbe, mert 2019 után ebben a tanévben rendezték meg ismét a járási fordulót jelenléti formában.

Először az iskolai fordulót bonyolítottuk le nagyszámú résztvevővel. Öt kategóriában versenyeztek diákjaink és mindenhol nagyon szoros volt a verseny. A győztesnek nemcsak írásban, de szóban is a legjobbnak kell lennie ahhoz, hogy továbbjuthasson a következő fordulóba. Idén egy ötödik, az anglofón kategóriában is indíthattunk versenyzőt. Ide azon diákok tartoznak, akik 2 hónapnál több időt töltöttek angol nyelvterületen, az egyik szülő anyanyelve angol,  vagy angol tannyelvű iskolába jártak.

Az angol olimpia járási fordulóját 2023. január 19-én rendezték meg két helyszínen, az alapiskolás diákoknak Gútán, a középiskolásoknak Komáromban. Hatalmas volt az érdeklődés minden kategóriában, néhol csak egy-két pont döntött. Gimnáziumunk diákjai nagyszerűen helytálltak, remek eredményeket értek el mindnyájan:    

1A kat.: Martonosi Mae Lara (II.N) – eredményes megoldó

1B kat.: Molnár Zoltán Dániel (IV.N) – 1. hely

2A kat.: Sovinsky Ákos Tamás (V.N) – 1. hely

2B kat.: Vörös Zsófia (III.C) – 2. hely

2C2 kat.: Száraz Eszter (I.A) – 1. hely  

Minden kategóriából csak a győztes jut tovább, így 3 diákunk az egész járást képviseli majd a kerületi fordulóban, amely 2023. február 16-án kerül megrendezésre Nyitrán.

Eszter, Dani, Ákos, kitartást, hatékony felkészülést, sok sikert kívánunk nektek a kerületi fordulóhoz is!

Az angol tantárgybizottság nevében: Szász Boglárka, angoltanár
A képen: Molnár Zoltán Dániel, Száraz Eszter és Sovinsky Ákos Tamás