Oktatás 2024. 01. 26.

Selye gimisek a járási angol nyelvi olimpián

2024. január 17-én került megrendezésre az angol nyelvi olimpia járási fordulójára. A versenyben résztvevő tanulóinknak a nyelvtudásuk és a szövegértés mellett a kreativitásukra is szükségük volt, hiszen képleírást, illetve szerepjátékot is tartalmazott a megmérettetés. Idén, a szokásoktól eltérően a szövegértési gyakorlatot nem egy zsűritag olvasta fel, hanem anyanyelvi , angol ajkú lektor által feljátszott szöveget hallgathattak meg a gyerekek. Ezt az újítást mindnyájan pozitívan értékeljük. Az iskolai fordulón 5, tehát minden kategóriában versenyeztek a diákjaink, összesen 52 tanuló.

A járási fordulóban idén iskolánkat a következő diákok képviselték kategóriájuk győzteseként:

1A kategória: Asztalos Gergely (II. N),
1B kategória: Nagy Noémi (III.N),
2A kategória: Sovinsky Ákos Tamás ( VI.N)
2B kategória: Koncz Júlia Barbara (IV.A)
2C2 kategória: Száraz Eszter ( II.A)

Diákjaink becsületes munkával helytálltak, lelkesen készültek és ügyesen, minden igyekezetüket bevetve vették az akadályokat és ezért mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk. A „kicsik” – Nagy Noémi és Asztalos Gergely – sikeres megoldók voltak, és az élmezőnyben végeztek; csak úgy, mint Koncz Júlia Barbara, aki sikeres megoldó volt és a 2. helyet szerezte meg. Száraz Eszter és Sovinsky Ákos kategóriájuk győzteseként képviselhetik az egész járás diákságát a kerületi fordulóban február 14-én.

A kiváló eredményekhez diákjainknak és felkészítő tanáraiknak egyaránt gratulálunk! Köszönjük minden versenyzőnk munkáját és kiváló teljesítményét, a jövőben is sok sikert kívánunk mindnyájuknak!

Dr. Farkas Enikő-

A képeken (balról): Dr. Farkas Enikő tanárnő, Száraz Eszter, Sovinsky Ákos Tamás, Koncz Júlia Barbara, Asztalos Gergely, Nagy Noémi, Szüllő Lívia tanárnő és Szász Boglárka tanárnő