Sport 2017. 08. 28.

Nagyszerűen sikerült a Seishin Karate Klub nyári tábora

Augusztus 11-én vette kezdetét a Seishin Karate Klub szervezésében, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet XI. Nemzetközi Nyári edzőtábora. A táborban közel 50 fő vett részt négy napon alatt. A táborvezető Markovics János 4.danos mester volt, aki a klub, és a szervezet vezetője. Meghívott táborvezetők voltak még Magyarországról Tóth Tibor 4.dan, Bodó Zolán 4.dan, Wágner Vilmos 4.dan, és Szlovákiából Hupian Kristína 1.dan, Vesely Mihály, és Badinka Katarína.

Az edzésen foglalkoztak a helyes testtartással és testtudattal, a távolság áthidalásával, az irányváltásokkal, a küzdelmi mozgással, magával a küzdelemmel; éjszakai edzéseket is tartottak.

A táborban naponta három edzésre került sor, bontott csoportokban, megfelelően az adott tudásszintnek.

Ezen kívül megtisztelte a tábor Szőnyi Ferenc, aki élménybeszámolót tartott a Himalájai 480 km-es futásáról. Nagy élmény volt ez a táborozók számára.

Emellett volt közös dobolással egybekötött meditáció, légzéstechnika, hatodik érzék fejlesztése, íjászkodás, ostorhasználat, saját talizmán készítése, rendőrségi bemutató, sayonara (viszont látásra) parti, és persze diszkó.

A táborban volt övvizsgát is tartottak, ahol először a technikai részt teljesítették, majd kemény küzdelmek következtek. Több főnek is beérett több éves munkája. A gyerekcsoportból Nagy Róbert (Ekecs) Kurcsík Márk, Pulay Attila, Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) tett sikeres vizsgát sárga övre. A nagy csoportból Vígh Vviven (Ekecs) zöld övre, Cserepes Zoltán (Nemesócsa) 2.zöld övre, és Lovász Miklós (Keszegfalva) barna övre tett sikeres vizsgát, akinek 11 év munkája érett be.Összesen 16 főnek sikerült előre lépnie.

Jövőre ugyanitt találkoznak, de addig még rengeteg edzőtábor,és verseny vár rájuk, többek között az év legnagyobb versenye az Európa-bajnokság, ami Lengyelországban a fővárosban lesz november végén.

Sensei Markovics János 4.dan, Club Manager – Seishin Karate Club