Sport 2022. 09. 19.

Öt indulóból két ifjú harcos állhatott dobogóra a Debrecen Kupán

A Seishin Karate Klub fiatal harcosai a hétvégén a Debrecen Kupán vettek részt, ahol 4 ország 50 klubjának 340 versenyzője mérte össze erejét. Összességében öt indulóból ketten álltak dobogóra, három érmet szerezve. Ez pedig ami nagyon szép eredmény egy ilyen színvonalas versenyen.

A Seishin Karate Klub harcosai  szeptember 16-án pénteken indultak a Debrecen Kupa  megnevezésű Nemzetközi karate versenyre Magyarországra. Miután elfoglalták a szállást elsétáltak  regisztrálni, és mérlegelni. Este pedig egy jó hangulatú vacsorára ült össze a csapat a Csokonai étteremben ahol már nem kellett figyelniük a versenyzőknek a súlyukra.  

Sárai Csongor két érmet is szerzett

Másnap 9 órakor érkeztek meg a Sportcsarnokba a verseny helyszínére. A versenyen 340 induló volt 50 klubból négy országból. A megnyitó után a klubból először Sárai Csongor kezdett. Szépen bemutatva a formagyakorlatokat egészen az elődöntőig menetelt. Rakus Jánnak sajnos nem sikerült tovább jutnia az első körön.
Sárai Csongor küzdelemben szépen betartva az edzői utasításokat a döntőig menetelt ahol éppen csak alul maradt. Bíró Bendegúz ez első küzdelmét szépen hozta, a másodikban sajnos alul maradt így 5. helyen végzett. Vígh Larának jó gyakorlási lehetőség volt ez a verseny. Sajnos győznie nem sikerült de sok tapasztalattal lett gazdagabb. Kiss Ádám az első küzdelmét megnyerte, sajnos többet nem tudott győzni így a 4. helyen végzett. 

Vígh Lara a dobogó harmadik fokán

EREDMÉNYEK:

Második helyezett: Sárai Csongor (Keszegfalva)  – U14/ -50kg, 

Harmadik helyezettek: Sárai Csongor (Keszegfalva)  – U14/ kata és Vígh Lara  (Ekecs)  – U16/ -60kg, 

 Negyedik helyezett: Kiss Ádám (Keszegfalva)  – U16/ -65kg, 

Ötödik helyezett: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely)  – U14/ -70kg, 

Köszönet a segítségért Markovics Ádámnak, és Áronnak az edzői munkáért.

A klub folyamatosan várja a mozogni vágyókat három helyszínen, már 5 éves kortól. 
Elérhetőségek: Web:www.seishinkarateklub.sk,
FB: https://www.facebook.com/markovics.dojo


Sensei Markovics János 4.dan, Club Manager – Seishin Karate Club