Mix 2018. 04. 17.

Nárciszok napja a Selye János Gimnáziumban

Huszonkét évvel ezelőtt indította a Rákellenes Liga a nárciszok napjának nevezett országos gyűjtést. Idén április 13. lett a daganatos betegségek elleni harc napja. Jelképe a sárga nárcisz – a tavasz és a remény virága –, melyet az adományozók ezen a napon a ruhájukra tűznek.

A komáromi Selye János Gimnázium tanulói idén is bekapcsolódtak az országos gyűjtésbe és pénteken meg is jelentek papírperselyeikkel a város utcáin. Az adományokért sárga virágokat és szórólapokat osztogattak. A diákoknak összesen 678,73 eurót sikerült összegyűjteniük. A pénzadomány hivatott segíteni és támogatni a rákkutatást, valamint a daganatos betegségekben szenvedők és hozzátartozóik számára készített projekteket a Rákellenes Liga szervezésében. Felhívják az emberek figyelmét a daganatos megbetegedésekre, de a lakosság tájékoztatására, tanácsadásra és pszichoszociális ellátásra is költenek.

A köszönet elsősorban a Rákellenes Ligát illeti, amely lehetővé teszi, hogy a tanulók bekapcsolódjanak az országos gyűjtésbe. Emellett azonban köszönet jár az önkénteseknek, az iskola igazgatóságának, minden osztályfőnöknek és tanárnak a támogatásért, amivel lehetővé tették a diákok számára az országos gyűjtésben való részvételt. Végül, de nem utolsó sorban, köszönet az adományozóknak.

(Komárová Annamária)

 

A képen: Bal felső – Józsa Viktória , Marcsa Dóra, Néveri Viktória II.B, Jobb felső – Kálazdy Virág Petra, Szakáll Lili, Mézes Júlia II.A, Bal alsó – Szelecky Fanny, Moravecz Eszter, Bauer Dóra II.C, Jobb alsó – Juhász Eszter, Vӧrӧs Ágnes, Schulcze Evelin II.D