Mix Dél-komárom 2021. 06. 01.

Nemzetközi kutyakiállítás a Monostori erődben!

A MEOE Szövetség ReStart 3 x CACIB háromnapos rendezvényén közel 6000 kutya kerül bemutatásra a Monostori erődben.

A nemzetközi kutyakiállítás minden évben az egyik legnagyobb kutyás rendezvény, rengeteg kiállítót és látogatót vonz belföldről és külföldről egyaránt. Az eseményt a MEOESZ immáron 16. alkalommal rendezi meg. A kiállításon megszerzett 3 győztes cím alapján a Hungária Junior Champion és Hungária Champion és Hungária Veterán Champion címet szerezhetnek a legsikeresebb versenyzők.

A kiállítással egy időben számos hazai kutyás klub rendezi itt klubkiállítását is.

Szombaton tartják a fiatal felvezetők 2020 évi junior handler kvalifikációs verseny gáláját 13.30-tól a Best in Show ringben.

Az idei évben is kiemelt figyelmet kapnak a magyar kutyafajták. Június 5-én szombaton, 14 órától kezdődik a Magyar kutyafajtáink éves pontversenyének kvalifikációs döntője, június 6-án vasárnap, 12.30-tól pedig a Magyar Vizslák Világszövetsége Nemzeti CAC Speciál kiállítása. A tavaly alakult szervezetnek ez lesz az első rendezvénye, melyet megtisztel jelenlétével Dr. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

A rövidszőrű és drótszőrű magyar vizsla fajtát egy szervezetbe tömörítő Világszövetség célja a fajta nemesítése, vadászati képességeinek és ösztöneinek megőrzése; a magyar vizslák népszerűsítése a világban; az alapvető célokkal egyetértő közösségek összefogása; a magyar vizslákat szerető és értő, értük tenni akaró emberek találkozásának életre hívása; a magyar vizsla képességeinek bemutatása.

Mivel a dél-komáromi kiállítás 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvénynek számít, ezért kizárólag a koronavírus ellen védett személyek és a 18 évnél fiatalabbak látogathatják. A rendezvényre való belépéshez elfogadják az EESZT – COVID telefonos applikációt is.

Ha szeretne találkozni hazánk és a szomszédos ország legszebb kutyáival, látogasson el hétvégén a Monostori erődbe.