Fotók 2017. 05. 30.

Nézegess képeket a dél-komáromi gyereknapról!

A Duna mindkét partján rendezvények, programok sokaságával várták a kicsiket és a lélekben örökké fiatal felnőtteket egyaránt. Az eseményeken főleg a helyiek kaptak szerepet, akik készséggel vállalták a közreműködést a lebonyolításban, megmutatva, hogy valóban két országban, de egy városban élünk.

Az észak-komáromi Komálom Gyerkőcfesztiválról készített videónkat már közzétettük, most nézegess képeket a déli szomszédunk rendezvényeiről!

Szombaton a Monostori Erőd Nonprofit Kft. szervezésében várták a gyerkőcöket a Szabadság térre, számos színpadi produkcióval, kézműves foglalkozással és játszóházzal. Emellett mentő- és tűzoltóautókat lehetett csodálni, sőt akinek kedve tartotta, az be is ülhetett a járművekbe.

– Elmaradhatatlan fellépői a városi gyermeknapnak a Zsebsün együttes és a Délibáb csoport, őket a Happy Dance akrobatikus rock and roll csapat, majd a Street Generations ügyességi bemutatója váltotta. Mi is kitelepültünk a Kalandok erődjével a Szabadság térre. Azok a gyerekek, akik a felállított állomások közül legalább négyet teljesítettek, belépőt nyertek vagy a koncertekre vagy a színházi előadásokra. Segítségünkre volt a Máltai Szeretetszolgálat és a Komáromi Tám.Pont is – mondta el a Monostori Erőd Nonprofit Kft. kulturális menedzsere, Csécsei Brigitta.

 

Este fúvószenekari találkozóra került sor, amit az idén 20 éves fennállását ünneplő Egressy fúvószenekar szervezett. – Négy nagy rendezvénnyel szeretnénk megörvendeztetni a komáromiakat. Ezekből egy már megvalósult a Komáromi Napok alatt. Most vendégül hívtuk a mogyorósbányaiakat, a balatonfüredieket és a tatabányaiakat. Mindhárom együttessel régi, baráti kapcsolatot ápolunk. A tatabányaiakkal közösen a nyáron ismét megtartjuk a Százan fújjuk koncertet, amit szó szerint kell érteni, vagyis a főtéren százan játsszunk majd egyszerre. Erre tavaly mintegy ezerötszázan voltak kíváncsiak. Augusztus 20-án Révfülöpön adunk gálakoncertet, majd októberben kerül sor a nagy fúvósgálánkra, ahol csak a mi együttesünk lép fel – tudtuk meg Szabó Ferenc, zenekarvezetőtől. A gyermeknapi fúvóstalálkozón elsősorban eredeti koncertfúvós darabok csendültek fel, de a kora nyáresti hangulat a filmzenék előadásának is kedvezett. A találkozó zárásaként mind a négy zenekar összeállít, így közel kétszázan fújtak el két indulót a lelkes közönségnek.

Ahogy az korábban lenni szokott, így most is készült a gyermeknapra a Brigetio Gyógyfürdő. A programok mellett évek óta hagyomány, hogy valamilyen játékelemmel bővül a fürdő játszótere. – A római homokozó fölé élősövény került, ami árnyékot ad a játszó gyerekeknek. Mostani rendezvényünkön a tudást helyeztük a középpontba. Felállítottunk egy jurtát, ahol lehetőség volt egy kis múltbeli kalandozásra. A gyerekek kipróbálhatták az íjászatot, de készíthettek rovásírásos nyakláncot is. Visszatértek hozzánk a Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekrészlegének munkatársai, akik könyvkuckóval készültek. Ismét ki lehetett próbálni a búvárkodást, volt kézműves játszóházunk és bohócműsorunk is – mondta el a Brigetio Gyógyfürdő marketing vezetője, Radics Török Tímea. A fürdő gondolt a felnőttekre is, akiknek egészség- és szépségsátrat állítottak fel.

 

Szólj hozzá!