Turizmus Dél-komárom 2024. 03. 12.

Komárom, határtalanul jó – tavaszi gyalogtúrát szervez a Tourinform

A dél-komáromi Tourinform iroda e hónapban is folytatja a városbemutató séták szervezését. Legközelebb március 30-án vehetünk részt a programon.

Proczeller Tamás irodavezetől megtudtuk, a néhány éve indított tematikus túrák egyre népszerűbbek, olyannyira, hogy most már havonta több alkalommal is igény mutatkozik rájuk. Egy-egy ilyen túra alakalmával a résztvevők szakavatott idegenvezető segítésgévelismerkedhetnek meg Észak- és Dél-Komárom történelmi múltjával, nagy nevű személyiséginek életével, munkásságával. Olyanokkal, mint például a nagy mesemondó, Jókai Mór, Komárom hős védője, Klapka György, Egressy Béni zeneszerző, Alapy Gáspár, Dél-Komárom első polgármestere, vagy épp a stresszelmélet megalkotója Selye János.

– A március 30-i túrának a Komárom, határtalanul jó elnevezést adtuk, tekintettel arra, hogy a 10 órakor a Tourinform iroda elől induló program nem csupán Dél-Komárom nevezetességeit, de Észak-Komárom történelmi belvárosát is bemutatja a résztvevőknek. Dél-Komáromból átsétálunk az észak-komáromi Nádor utcához, ahol idegenvezetőnk a Lehár tértől, egészen a Klapka térig kalauzolja majd a csoportot. Az észak-komáromi városnézés után, túránkat a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban zárjuk, ahol egy kiállítás keretében megismerhetjük a déli rész első világháború utáni felépítésének történetét is. A túra nagyjából 4,5 km-es, tervezetten 3 órát vesz igénybe. Megfelelő öltözet és cipő választása javasolt. A programon csak regisztrált jelentkezők vehetnek részt. A túrára maximum 50 fő jelentkezhet – nyilatkozta az irodavezető.

– Már most jelzem, hogy április 6-ra, a Brigetio két arca elnevezéssel indítunk túrát, amelyen a Brigetio Öröksége Látogatóközpont izgalmas és interaktív tárlatvezetése után tapasztalt idegenvezetővel fedezhetjük fel Dél-Komárom látnivalóit, miközben átsétálunk a Brigetio Gyógyfürdőhöz, ahol aztán a 36 °C-os gyógyvízben, vagy épp a szaunavilágban lazíthatnak a résztvevők – tette hozzá Proczeller Tamás.

A Tourinform iroda éves tematikus túráiról ITT tájékozódhatnak!