Kultúra 2018. 02. 01.

Nyolcadik születésnapját ünnepelte az Ahogy esik, úgy puffan

Az Ahogy esik, úgy puffan estek ötlete már több, mint 8 éves múltra tekint vissza. Az első estre 2010-ben került sor városunkban, a televíziócsatornákból is ismert Beugró című műsor mintájára. A csoport összetétele az évek során időről időre megváltozott, egy dolog azonban mindig állandó volt: a tagok lelkesedése és odaadása, valamint a közönség soraiban aratott siker.  

Az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs show – a közelmúltban elhunyt színművész – Benkő Géza vezetésével, 2010 januárjában indult útnak a révkomáromi Madách Art Caféban. Egy év, vagyis tíz előadás után a műsorvezetői staféta Majorfalvi Bálinthoz került, aki azóta is a műsor szerkesztője, vezetője, illetve a jelenetek kiagyalója. A műsor lényege, hogy a játékmester által megadott szabályok szerint kell improvizálniuk a színészeknek – ha sikerül, humorosan.

A későbbiekben a produkció a Mokka Café-ban szórakoztatta a közönséget, jelenleg pedig a RÉV, a Magyar Kultúra Háza ad otthont az eseménynek. Emellett más kulturális rendezvényeken, fesztiválokon is fellépnek az imprós művészek, köszönhetően annak, hogy a műsor könnyen szállítható és garantált szórakozást nyújt.

Balról: Szabó Viktor, Nagy László, ülnek: Ollé Erik és Olasz István

A RÉV-ben legutóbb (január 25-én) Csuja Imre és Márkus Judit voltak a műsor vendégei, ahol a publikum bő két órán keresztül élvezhette a művészek aznapi produkcióját. Az Ahogy esik… törzstagjai jelenleg Olasz István, a Komáromi Jókai Színház művésze, valamint Nagy László, a Jókai Színház ügyelője (korábban Bandor Éva és Derzsi György is évekig játszott a csapattal). Az Ahogy esik… számos sikeres felvidéki, illetve magyarországi művészt köszönthetett már játékosként, így a már említett Csuja Imre mellett többek között Rudolf Pétert, Szabó Győzőt, Száraz Dénest, Bárdos Juditot és Gubík Ágit is.

Balról: Majorfalvi Bálint, Nagy László, Molnár Xénia, Rudolf Péter és Olasz István

Balról: Bárdos Judit, Olasz István, Nagy László, Szabó Győző, Majorfalvi Bálint

Balról: Majorfalvi Bálint, Csuja Imre, Márkus Judit, Olasz István, Nagy László

(Fotók: Ahogy esik, úgy puffan csoport) 

A csoport megtalálható a Facebook-on is, ahol számos információ, illetve videó található, akárcsak az Ahogy esik youtube-csatornáján, ahol jelenleg százhuszonöt videó őrzi a legsikeresebb impró-jelenetek emlékét.

A csapat hamarosan új műsorral és újabb sztárvendégekkel jelentkezik Komáromban, a RÉV-ben, illetve ott, ahol igényt tartanak a produkcióra – hiszen, aki egyszer beült az Ahogy esik-re, tudhatja, hogy felhőtlen szórakozásban lesz része.

Gubík Ágit (középen) is láthatta az Ahogy esik közönsége

Az alábbi felvételeken pedig visszanézhető pár igazán jól sikerült jelenet:

Mélabús favágás – abszurd sportközvetítés Rudolf Péterrel

 

A Casino című film szinkronizálása Csuja Imrével (a legutóbbi Ahogy esik, úgy puffan eseményről)

További videókért érdemes ellátogatni az Ahogy esik, úgy puffan Youtube csatornájára.

(Szia Komárom; Ahogy esik, úgy puffan csoport)