Mix 2019. 10. 16.

#Octoper-i közös poliphorgolás a Kútban

Immáron hagyománnyá válik, hogyha eljön az október hónap, vele együtt érkezik városunkba az #Octoper nevű kampány is.

Az Octoper elnevezés az október és octopus szavak összekapcsolásával jött létre. Ez egy egész hónapon át tartó őszi kampány, aminek során arra szeretnének mindenkit buzdítani, hogy horgoljon polipot kórházunk újszülött babáinak. Ha pedig a horgolás nem lenne alkatához való, támogassa a kezdeményezést fonáladománnyal, workshop szervezéssel, támogatói termékek vásárlásával, vagy bármi módon, amivel személy szerint érintett lehet az #Octoper során.

A polipformát a koraszülött babáknál vezették be Dániában. Észrevették, hogy a horgolt kis polipkarok nyugtatják a babákat, illetve elkerülhető lett, hogy a babák a műszerek zsinórjaiba kapaszkodjanak. A polipkarok fogása emlékezeti őket az anyaméhben töltött időszakra, mikor a köldökzsinór volt a kapaszkodójuk.

A kampány szervezői Noémi (Nomini) és Zsófi (Horgolzsó), úgy gondolják, hogy ez a kis barát nem csak a koraszülött babáknak hoz pozitív élményt az első napokban, hanem bármelyik újszülöttnek. Így küldetésük lett, hogy az újszülöttek első pillanatban egy olyan kis barátot kaphassanak, ami pozitív emlékeket idéz fel.

Idén a közös poliphorgolás a kampány időszak közepére esik (október 19-dikén 15.00 Kút kávézó), ezzel is meghosszabítva a készülés időszakát. Bár a szervezőknek sokadik workshopjuk lesz, mégis minden alkalommal izgalommal teli érzéssel várják.

Mivel érdemes készülni?

2,5 mm-es vagy 3,0 mm-es horgolótűt, ezen felül 100% mercerizált pamut fonalat (pl. Catania, Camilla 6/4, stb) szükséges magunkkal vinni, a többiről a szervezők gondoskodnak. Az eseményre szeretettel várnak mindenkit, olyat is aki csak most ismerkedne ezzel a kézműves technikával.

Az eseményt követően november végéig várják az elkészülő polipokat, majd decemberben kerülnek az észak-komáromi újszülött osztályra. Aki szívesen támogatná a kampányt keresse bátran a szervezőket, rengeteg lehetőség van, nem csak a horgolni tudók számára.