Város Dél-komárom 2018. 09. 26.

Októberben nyitják meg az új Duna-hídhoz csatlakozó dél-komáromi út egy részét

Októbertől két új körforgalommal újra megnyílik a forgalom előtt az új Duna-hídhoz csatlakozó út az 1-es és a 13-as számú főutak között. A kivitelezés az új átkelő építésével párhuzamosan zajlik – írja a komaromhirado.hu

Az új Duna-híd építésével egy időben folyik a hídhoz kapcsolódó út építése is, emiatt korábban a komáromi déli elkerülő út, 1-es és 13-as számú főutak közötti szakaszát ideiglenesen lezárta a kivitelező a forgalom előtt. Hamarosan azonban újra megnyílik.

„A teljes nyomvonalon megépült már a földmű, jelenleg az 1-es számú főút csatlakozásánál épül a körforgalom. A körforgalom ideiglenes forgalomba helyezése októberben várható, a déli elkerülő szakaszt ezután nyitják meg újra az arra közlekedők előtt. Emellett a Koppány vezér út feletti híd előre gyártott vasbeton hídgerendáinak beemelése is a napokban megtörtént, így a tervezett ütemben halad a hídhoz csatlakozó út kivitelezése” –  mondta el a Helyi Híradóknak Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A szóvivő elmondása alapján az észak-komáromi útcsatlakozás megépítése is halad. A hídhoz vezető út és a 63-as számú elsőrendű út csatlakozásánál (Komárom és Őrsújfalu között) már elkezdődött a körforgalom építése.

(komaromhirado.hu)