Kultúra Dél-komárom 2021. 03. 09.

Online Lehár-koncert a dél-komáromi zeneiskola közösségi oldalán

Nemrég szakmai napot tartott az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola. A néhány évvel ezelőtt útjára indult program fő célja, hogy az egy tanszakon belüli oktatók bemutassák egymásnak módszereiket, technikájukat. Ezen alkalmakkor mód nyílik továbbá a szakmai nehézségek megvitatására, és különféle speciális módszereket is eltanulhatnak egymástól a szakemberek. A napon több zeneiskola is részt vett.

Az idei szakmai nap fő témája a szolfézs és annak oktatása volt. Azért is volt számomra örömteli az esemény, mert a szolfézs annak ellenére, hogy minden zenei képzés alapja, nem tartozik a legnépszerűbb tantárgyak közé. Fontos azonban, hogy megőrizzük a tanegység iránit érdeklődést, valamint, hogy fejlődési lehetőséget biztosítsunk – nyilatkozta Hozák Adrienn, a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A program során bemutatásra kerültek azok a módszerek is, melyek segítségével játékosan tanítható a gyerekek számára sokszor oly nehéz tantárgy.

A tavalyi évben ünnepeltük Lehár Ferenc (Komárom, 1870. április 30. – Bad Ischl, 1948. október 24.) zeneszerző, operettkomponista, karmester születésének 150. évfordulóját. Ezen alkalomból a szakmai nap zárásaként a magánének tanszak előadásában Lehár művei csendültek fel. A koncert felvételét a zenekedvelő közönség, az intézmény Facebook oldalán tekintheti meg.

(Forrás: komarom.hu)