Kultúra Dél-komárom 2020. 10. 14.

Rendhagyó koncerteket szervezett a dél-komáromi zeneiskola

A dél-komáromi művészeti iskola életében az egyik legfontosabb ünnep a zene világnapja. A jeles alkalomból néhány napja Ambrus Ákos, az opera nagykövete látogatott el az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Zeneiskola növendékeihez. Előadásán, a diákok kuriózumnak számító zenét hallgattak, és egyedi hangszereket próbálhattak ki.

– A rendhagyó időszak miatt nem tudtunk a közönséggel együtt ünnepelni, ezért találtuk ki azt a megoldást, hogy a gyerekeknek tanóra helyett előadást szervezünk, melyet nem a szolfézstanárok tartanak, hanem egy neves előadó – mondta el Hozák Adrienn, az iskola igazgatónője.

A világnapot ünnepelve ünnepélyes keretek között került sor az alap és záró vizsgákra is. A diákok koncertje eredetileg májusban lett volna, erre azonban akkor nem volt mód. Az elmaradt előadást végül október 2-án pótolták, ahol a hat és tíz évig tanult növendékek adtak számot tudásukról.

A romantikustól a barokkon át egészen a kortárs darabokig csendültek fel az ismert és kevésbé ismert zeneművek. A rendhagyó időszak miatt a közönség, online módon élvezhette a koncertet, melynek felvételei elérhetőek az iskola honlapján és Facebook oldalán is.

(Forrás: komarom.hu)