Mix 2022. 09. 20.

Óriási sikert aratott a 12 éves, újgyallai Rigó Alex a cseh-szlovák tehetségkutatóban

A 12 éves újgyallai (Dulovce) Rigó Alex egy kicsit zavartan kezdte az egyik legnépszerűbb Cseh-Szlovák tehetségkutatóban, a „Česko-Slovensko má talent” című műsorban. A zsűri kérdéseinek köszönhetően hamar kiderült: ez az első fellépése, és nem tanul énekelni sem. Még Marika Gombitová nevét sem tudta rendesen, akinek dalát énekelte a műsorban. Így aztán nem csoda, ha némi szkepticizmussal fogadta őt a zsűri. Nos, a kissrác annál nagyobb meglepetést okozott.

Ahogy elkezdett énekelni, már az első taktusoknál leesett a nézők álla. Áhítattal hallgatták Alex elképesztő hangját, később a zsűri felugrott a helyéről. A fellépése után Alex ismét megerősítette, hogy nincs semmilyen énektanára, egész egyszerűen suli után, otthon énekelget. Az egyik zsűritag, Rytmus meg is jegyezte: ezt nevezik Isten áldotta tehetségnek.

Ezek után a nézők elkezdték skandálni: ” zlatý buzzer”, azaz, hogy a nyomják meg azt az aranygombot, ami egyenesen a döntőbe jutattja a versenyzőt. Végül a két műsorvezető, Jasmina Alagič Vrbovská és David Gránský nyomta meg az aranygombot Alexért. Így hát a kisfiú aikusan bekerült a műsor döntőjébe.

Csak elég elolvasni a videó alatti kommenteket: a cseh és szlovák nézők 90 százaléka helyesli a döntést. Szorítanak Alexnek, és remélik, a műsornak köszönhetően felkarolják majd tehetségét.