Kultúra 2016. 05. 19.

Péntek este Sárközi Xénia a Virtuózok középdöntőjében

Sárközi Xénia, környékünk fiatal opera tehetsége bejutott a Virtuózok című tehetségkutató műsor második fordulójába. A műsort péntek este (máj. 20) sugározza a Duna televízió 20:30 órakor. 

Xénia komáromszentpéteri lány, aki a komáromi Marianum volt tanulója. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatója klasszikus énekművész – operaének-művész szakon. Felkészítő tanára Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes és kiváló művész.

A 23 éves lány számos színvonalas verseny győztese, a közelmúltban például a IX. Nemzetközi Simándy József Énekversenyen a Magyar Állami Operaház különdíját nyerte el.

Ami a Virtuózokat illeti, Xénia a nagyok korcsoportjában versenyez. Már az is nagy dolog, hogy egyáltalán bejutott a műsorba, nem pedig, hogy a középdöntőbe. Bárhogy is alakuljon Xénia műsorbeli szereplése, mi már most nagyon büszkék vagyunk rá!

Xénia a Virtuózok elődöntőjében: 
 .
Szimpátia szavazás – értékes ajándékokat nyerhetsz!
Holnap este a zsűri döntése alapján három tehetséges fiatal kerül be a műsor következő lépcsőjére, a korcsoport döntőbe.
.
A Virtuózok ingyenes applikációjában minden héten elindítanak egy szavazást, melyben a közönség szavazhat a heti kedvencre. Nem csak a legtöbb szavazatot kapott virtuózt jutalmazzák, hanem a szavazók között is kisorsolnak ajándékokat.
 .
Ez egy szimpátia szavazás, ahol értékes mobiltelefont ajándékoznak annak a versenyzőnek aki a legtöbb szavazatot kapja. A műsor május 20-án lesz, így akkor indul a szavazás, amely a következő keddig, május 24-ig lesz elérhető.
 .
A finálé alatt, ahova a 3 korcsoportgyőztes jut be, már a nézők szavazatai döntenek, hogy ki nyerje a fődíjat. Itt már az applikációban és sms-ben is lehet majd szavazni.